dissabte, 26 de maig del 2012

Tortell de pasta de full i nata


Aquí tenim un tortell de pasta de full de nata. He que és maco? doncs ara anirem per fer-lo: hem de tenir la pasta de full, farina, granet de ametlla,nata , sucre i moltes moltes ganes de que quedi bé!!!! ......(aquest és el secret, l'ingredient més important)
Sortirà un pes de tortell d'aproximadament de 740 g.

Ingredients:
1 = Pasta de full, una lamina de 275 g ( la compro fresca al supermercat )
2 = granet de ametlla
3 = sucre
4 = farina 
Elaboració:
Posarem la làmina de pasta de full de 250x400 mm sobre la fusta de treball (que estarà una mica empolsinada de farina). Amb un ganivet tallarem dos trossos de 90x400 mm. Sobrarà una mica de pasta.
Agafarem una cullerada de crema i la posarem en un vas amb una mica d'aigua. Amb un pinzell ho remenem i amb aquesta barreja ho pintem, dos centímetres d'un costat.
Agafem l'altre tros i el posem a sobre de la vora pintada. Amb els dits hi farem una mica de pressió per a que quedi ben soldat. 
Arrodonim la massa sobre un paper de forn. Al principi ho podeu trobar difícil però amb una mica de pràctica ja veureu que us anirà bé. Es pinta amb un pinzell amb molt de compte de no mullar els costats del tortell. Quedaria soldat i no creixeria.
Posarem a sobre el palet d'ametlles tot apretant una mica per a que no caiguin.
 
L'ensucrem, la part de sobre.
Posarem la safata de forn a sota un costat del paper, l'estirarem i ja el tindrem a sobre.
Tindrem el forn calent a 200ºC i hi posarem la safata. Ens baixarà una mica la temperatura i ens hauria de quedar a uns 180ºC. El courem uns 18 minuts, sense ventilador (com sempre els temps de forn són mesures orientatives ja que depenem del gruix de la massa i del forn). 
3 minuts de forn.
5 minuts de forn.
10 minuts de forn.
18 minuts de forn.
Quan ha estat fred, amb un ganivet de serreta l'he tallat per la meitat.
Omplirem la mànega de nata (500 g de nata)
Amb la mànega he posat la nata a la part de baix.
Posem la part de sobre.
S'empolsina  amb sucre fi.

En una safata amb blonda.
N'he tret un trosset per veure'l de dintre.


Es poden fer també de crema pastissera o trufa. I ja el tenim fet: senzill de fer, bo i bé de preu.

                                             

8 comentaris:

  1. Ramon per fi has fet el teu famòs tortell de nata .....t'ha quedat precios i jo puc donar fer que es molt i molt bó .
    Petons

    ResponElimina
  2. Oh, oh, oooooooooooooHHHH! Quin tortell més bo!!!Això és un tortell de dimenge!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  3. A casa ens encanta...pero com hi ha baralles per que sigui de nata o de trufa, faig mitat de nata i mitat de trufa...jeje
    Petonets.

    ResponElimina
  4. Guauuuuuuuu!!! Ramon que bé que et queda, 100% PROFESIONAL, m´encanta... prenc bona nota. Petons,

    ResponElimina
  5. Ramón, si pases per el meu bloc trobaras un premi per tú. Ja saps que soc incondicional del teus postres i espero que et faci il.lusió...
    Petonets.

    ResponElimina
  6. Portava dies buscant la recepta del tortell de nata!!!!
    Aquest cap de setmana cau! jejejej

    ResponElimina
  7. Moltes felicitats pel teu blog! Hi he arribat per casualitat. Expliques i il·lustres molt bé les receptes, i fan una pinta increïble. M'animaré amb aquesta o els cors de pasta de full per un dinar de divendres! També felicitats i agraïments per compartir el teu coneixement amb el món i amb els petits del Centre Obert, admiro la gent que no deixa de fer coses, sobretot si és desinteressadament i pels demés.
    Salut des de les Terres de l'Ebre.
    S.

    ResponElimina