dimarts, 17 de juliol de 2012

Prussians de merenga,(l).


Ara que tenim la merenga feta, farem prussians (en aquells temps també era una de les coses que es venia molt). Necessitarem merenga i la base de pasta de full.
Amb les proporcions d'aquesta recepta sortirà un pes d'aproximadament 560 g.

Ingredients:
Pasta de full (una làmina de 275g fresca la compro al supermercat)
Sucre
Granet de ametlles
1 ou
Amb farina he empolsinat un paper, he posat la lamina a sobre i amb la ajuda d'un corró l'he estirat una mica. Interessa que quedi ben prima (abans feia 26x38 i l'he deixat a 28x40)
Amb un regle i un ganivet he afinat els costats  i l'he tallat per la meitat (podríem fer-los individuals, fer una plantilla de cartró o plàstic i fer que els trossets quedessin tots iguals)
He posat un ou en un vas, l'he batut i amb un pinzell ho he pintat.
A la meitat de la part de sobre hi posem el granet d'ametlles, apretant una mica per a que s'aguanti i l'ensucrem.
Amb una forquilla punxem la massa per a què no faci muntanyetes i ens quedi planera.
Tindrem el forn calent a 200ºC. Quan posem la safata ens baixarà a uns 170ºC. És la temperatura ideal.
Després d'uns 20 minuts.
L'he deixat refredar 12 hores i amb un ganivet he tallat la part de sobre.
Aquí tenim el merenga, amb les mateixes proporcions de la recepta.
L'he posat en una mànega.
Amb la mànega he posat la merenga a la part de sota.
He posat els trossets a sobre.
Amb un ganivet els he tallat, cada vegada quan fem un tall hem de netejar el ganivet amb un drap net i humit d'aigua. He omplert i afinat els costats amb merenga (aquesta és la tècnica que feiem servir per fer els prussians).
Els he ensucrat amb sucre fi.


Un altre dia vull provar de fer-los individuals. Perquè?. Primer no hauria de deixar refredar tantes hores la pasta de full i a la hora de tallar-los no hi haurien problemes. Fent-los com està explicat en aquesta recepte cal anar molt amb compte al moment de tallar-los.
La propera entrada serà com fer la pasta de full.

8 comentaris:

  1. Estos prussian te han salido divinos, muy ricos. Saludos

    ResponElimina
  2. Jo els vaig veure fer en directe fa poc i dono fe que tallar la pasta de full és treball de xinos.

    ResponElimina
  3. I a mi que no m'agrada la merenga...
    Pero t'han quedat amb un aspecte fantàstic!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  4. que bons, amb el que m'agrada el merengue!!! ara que sense la pasta de full també perfecte ehh!jejej petons

    ResponElimina
  5. Però quina cosa més guapa que ens has preparat!

    ResponElimina
  6. Ramon t'han quedat perfectes !!! .....ja que aixó de tallar la pasta de full es treball de xinos.
    petons

    ResponElimina
  7. Quin luxe de recepta Ramón!!!! auténtics i cassolans, que més es pot demanar.. recepta copiada. Petons,

    ResponElimina
  8. Quina traça Ramón!!!!! ets un artista de veritat. M'encanta el merenga i aquests prussians t'han quedat espectaculars mmmmmmm.
    Salutacions, Sandra.

    ResponElimina