Farem més coques petitetes per Sant Joan. Les farem sense fruita, de brioix, massapà, pinyons, granet d'ametlla i les
farcirem de nata. Amb les proporcions d'aquesta recepta
sortirà un pes de coques d'aproximadament 1320 g, 6 coques de 220 g cada una. Les proporcions es poden multiplicar o dividir si les volem fer més grans o més petites.
Tenim un pes de pasta de 720 g. En fem
un cilindre i amb un ganivet en fem 6 trossets de 120g. Els pesem per
a que quedin tots iguals.
Aixafarem el trosset doblegant els
costats cap al mig. Amb la mà a sobre del trosset li donem forma
rodona.
Els
posem sobre la safata amb paper de forn.
Tindrem el massapà fet.
Tindrem el massapà fet.
Massapà
Ingredients:
1 = 70 g de farina d'ametlles.
2 = 35 g de sucre.
3 = 40 g d'aigua.
Elaboració.
Es posa l'aigua i el sucre en un cassó, aquest al foc i es deixa bullir a 96ºC tot remenant amb una cullera.
2 = 35 g de sucre.
3 = 40 g d'aigua.
Elaboració.
Es posa l'aigua i el sucre en un cassó, aquest al foc i es deixa bullir a 96ºC tot remenant amb una cullera.
Quan el sucre està al punt, s'hi tira
de cop la farina d'ametlles en el mateix cassó, es treu del foc i es
barreja ràpidament amb una espàtula de fusta.
A l'hora de pintar la coca s'hi pot
afegir una mica d'aigua i es remena amb un pinzell per a què sigui
fluid. Amb un pinzell posem el
massapà sobre les coques.
He posat pinyons en tres coques, les
altres tres granet d'ametlla i amb la mà els he apretat una mica
perquè s'agafin.
He posat la safata al forn a llevar a
30ºC amb un cassó d'aigua bullint a sota al centre de la safata.
Després de 30 minuts (són mesures
orientatives, el temps de llevar és molt i molt important)
Quant està al punt, es treu la safata
del forn, ara sí que cal anar amb molt de compte i no tocar la massa
ni donar copets a la safata, baixaria la massa de cop. Amb un drap es
treu l'aigua o la humitat que hi hagi dintre el forn i es posa a
200ºC. Hi ha estat 22 minuts, temps que s'ha de sumar al temps de
llevar.
Vaig posar la safata amb molt de compte
al forn. En ser freda va baixar la temperatura a 180ºC, sense
ventilador.
Aquí portaven uns 18 minuts de forn
(el temps de forn és orientatiu... 10º més o menys de temperatura
fa que canviï el temps).
He deixat refredar les coques 2 o 3 hores perquè es tallen molt més bé si són fredes. Després d'aquests temps les he tallat per la meitat amb un ganivet de serreta i amb una mànega pastissera hi he posat la nata. S'hi posa la part de sobre.
Si no pares de publicar receptes de coques de Sant Joan on sabré per quina decidir-me!! perquè si una m'agrada, l'altra encara més! estàs fet un artista, t'han quedat perfectes! Un petó!
ResponEliminaTenen molt bona pinta Ramon , encara que jo hem quedo amb les de crema.
ResponEliminaPetons
uff amb aquestes coques ja no cal ni que vingui la revetlla!! quina bona pinta! amb nata...les millors! petons
ResponEliminaMare meva...!!!! Que bones que has de ser...com diu la Roser, no cal que sigui Sant Joan per menjar-ne!!!
ResponEliminaPetonets.
Quina cocada!
ResponEliminaQuè mones Ramon i pràctiques a l'hora de repartir i/o endurse-les per berenar a la feina.
ResponEliminaBona setmana!
Que bones totes les teves coques, no sé quina triar
ResponEliminaAcabo de coneixer el teu bloc a través de La Cocina de los Inventos i amb el teu permís aquí em quedo, m'agrada molt tot el que he vist.
ResponEliminaUnes coquetes magnífiques molt ben farcides.
Petons.
HOLA RAMON,
ResponEliminaSÓC SEGUIDORA DEL TEU BLOG DES DE FA MOLT TEMPS, I GRÀCIES A LES TEVES RECEPTES HE ESDEVINGUT UNA "EXCEL·LENT REBOSTERA".JAJAJA.
ET VULL FELICITAR I ENCORATJAR A SEGUIR FENT AQUESTA FEINA QUE ENS ÉS DE TANTA AJUDA.
HE VIST QUE HAS PUBLICAT UN LLIBRE DE RECEPTES, EL TENS EN FORMAT FÍSIC O NOMÉS ÉS DIGITAL??
D'ALTRA BANDA ET VOLIA DEMANAR SI TENS IDEA DE COM FER UN PASTÍS DE MOUSSE DE GERDS, HE ESTAT BUSCANT PER LA XARXA PERÒ LES ÚNIQUES RECEPTES DE REBOSTERIA FIABLES SÓN LES TEVES.
UNA ABRAÇADA
MARIA (m_verges@hotmail.com)