dijous, 13 de juny del 2013

Coques petitetes de Sant Joan de nata


Farem més coques petitetes per Sant Joan. Les farem sense fruita, de brioix, massapà, pinyons, granet d'ametlla i les farcirem de nata. Amb les proporcions d'aquesta recepta sortirà un pes de coques d'aproximadament 1320 g, 6 coques de 220 g cada una. Les proporcions es poden multiplicar o dividir si les volem fer més grans o més petites.  

Ingredients i Elaboració, igual que la entrada Coques petitetes de Sant Joan de crema.
Tenim un pes de pasta de 720 g. En fem un cilindre i amb un ganivet en fem 6 trossets de 120g. Els pesem per a que quedin tots iguals.
Aixafarem el trosset doblegant els costats cap al mig. Amb la mà a sobre del trosset li donem forma rodona.
Agafarem un trosset i amb un corró untat amb una mica d'oli s'estira donant-li forma de coca.
Els posem sobre la safata amb paper de forn.
Tindrem el massapà fet.
 
Massapà
Ingredients:
1 = 70 g de farina d'ametlles.
2 = 35 g de sucre.
3 = 40 g d'aigua.

Elaboració.
Es posa l'aigua i el sucre en un cassó, aquest al foc i es deixa bullir a 96ºC tot remenant amb una cullera.
Quan el sucre està al punt, s'hi tira de cop la farina d'ametlles en el mateix cassó, es treu del foc i es barreja ràpidament amb una espàtula de fusta.
A l'hora de pintar la coca s'hi pot afegir una mica d'aigua i es remena amb un pinzell per a què sigui fluid. Amb un pinzell posem el massapà sobre les coques.
He posat pinyons en tres coques, les altres tres granet d'ametlla i amb la mà els he apretat una mica perquè s'agafin.
He posat la safata al forn a llevar a 30ºC amb un cassó d'aigua bullint a sota al centre de la safata. 
Després de 30 minuts (són mesures orientatives, el temps de llevar és molt i molt important)
Quant està al punt, es treu la safata del forn, ara sí que cal anar amb molt de compte i no tocar la massa ni donar copets a la safata, baixaria la massa de cop. Amb un drap es treu l'aigua o la humitat que hi hagi dintre el forn i es posa a 200ºC. Hi ha estat 22 minuts, temps que s'ha de sumar al temps de llevar.
Quan el forn esta a 200ºC s'ensucren les coques amb un colador.
Vaig posar la safata amb molt de compte al forn. En ser freda va baixar la temperatura a 180ºC, sense ventilador.
Després de 6 minuts (foto feta per davant del vidre), mireu com s'ha inflat!.
Aquí portaven uns 18 minuts de forn (el temps de forn és orientatiu... 10º més o menys de temperatura fa que canviï el temps).
He muntat la nata (500g de nata i 50 g de sucre.)
He deixat refredar les coques 2 o 3 hores perquè es tallen molt més bé si són fredes. Després d'aquests temps les he tallat per la meitat amb un ganivet de serreta i amb una mànega pastissera hi he posat la nata. S'hi posa la part de sobre.
Les he posat sobre la safata.


Les coques de san Joan potser són les més populars i festives de Catalunya i es mengen per celebrar la revetlla de Sant Joan. Us animo a fer-les perquè són boníssimes!!!!.


9 comentaris:

  1. Si no pares de publicar receptes de coques de Sant Joan on sabré per quina decidir-me!! perquè si una m'agrada, l'altra encara més! estàs fet un artista, t'han quedat perfectes! Un petó!

    ResponElimina
  2. Tenen molt bona pinta Ramon , encara que jo hem quedo amb les de crema.
    Petons

    ResponElimina
  3. uff amb aquestes coques ja no cal ni que vingui la revetlla!! quina bona pinta! amb nata...les millors! petons

    ResponElimina
  4. Mare meva...!!!! Que bones que has de ser...com diu la Roser, no cal que sigui Sant Joan per menjar-ne!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  5. Què mones Ramon i pràctiques a l'hora de repartir i/o endurse-les per berenar a la feina.
    Bona setmana!

    ResponElimina
  6. Que bones totes les teves coques, no sé quina triar

    ResponElimina
  7. Acabo de coneixer el teu bloc a través de La Cocina de los Inventos i amb el teu permís aquí em quedo, m'agrada molt tot el que he vist.
    Unes coquetes magnífiques molt ben farcides.
    Petons.

    ResponElimina
  8. HOLA RAMON,

    SÓC SEGUIDORA DEL TEU BLOG DES DE FA MOLT TEMPS, I GRÀCIES A LES TEVES RECEPTES HE ESDEVINGUT UNA "EXCEL·LENT REBOSTERA".JAJAJA.

    ET VULL FELICITAR I ENCORATJAR A SEGUIR FENT AQUESTA FEINA QUE ENS ÉS DE TANTA AJUDA.

    HE VIST QUE HAS PUBLICAT UN LLIBRE DE RECEPTES, EL TENS EN FORMAT FÍSIC O NOMÉS ÉS DIGITAL??

    D'ALTRA BANDA ET VOLIA DEMANAR SI TENS IDEA DE COM FER UN PASTÍS DE MOUSSE DE GERDS, HE ESTAT BUSCANT PER LA XARXA PERÒ LES ÚNIQUES RECEPTES DE REBOSTERIA FIABLES SÓN LES TEVES.

    UNA ABRAÇADA

    MARIA (m_verges@hotmail.com)

    ResponElimina