dimecres, 31 de juliol de 2013

Pastís de full amb crema i poma


Aquest pastís de pasta de full amb crema i poma han estat les postres del dinar d'avui, i us puc assegurar que ha estat molt i molt bo. Amb les proporcions d'aquesta recepta sortirà un pes d'aproximadament 750 g.

Ingredients:
- 1 làmina pasta de full (275 g de pasta de full fresca que compro al supermercat)
- crema pastissera (amb 250 g de llet, veure crema pastissera)
- 2 pomes golden
- sucre
- confitura d'albercoc
Primer de tot farem la crema. Així, mentre es prepara la resta, la crema s'anirà refredant. A continuació cal preparar la poma per decorar: pelar-la, treure-li el cor i tallar-la a làmines fines.
Posarem la làmina de pasta de full sobre la fusta de treball, que tindrem una mica empolsinada de farina. Aquesta làmina te unes mides de 400 / 260 mm i un gruix d'uns 3 mm. Si alguna marca és més gruixuda s'afina amb el corró per a que quedi amb aquest gruix, més o menys.
Posarem la làmina sobre un paper de forn i aquest sobre una safata. Amb una mànega pastissera hi he posat la crema.
Hi posarem la poma a sobre. En un vas hi batem una mica d'aigua i una mica de crema i amb un pinzell pintem per sobre els costats.
I amb la mà s'ensucre.
Tindrem el forn calent a 200ºC i hi posarem la safata a dintre. En ser freda perdrà temperatura i ens hauria de quedar a uns 170-180ºC.
Aquí portava uns 24 minuts de forn (el temps de forn és orientatiu...)
En un cassó s'escalfa confitura d'albercoc amb una mica d'aigua i sucre. La deixem bullir i la passem per un colador per a que no hi hagi grumolls. Amb un pinzell la pintem per a que quedi ben brillant.
Sobre una safata.
Potser les puntes tenen una mica massa de color, però ho he fet expressament perquè la poma i la crema al centre pesen molt, i així queda més cuita de sota. Ha quedat boníssima!!!!

6 comentaris:

  1. Ramon, jo sóc poc de dolços, però un pastís amb pasta de full i poma, m'encanta,

    ResponElimina
  2. És un dels meus pastissos preferits. Boníssim

    ResponElimina
  3. no cal que ho diguis que es bo, que sembla que l'olori des d'aquí!! fantastic! petons

    ResponElimina
  4. A casa ens agraden molt aquests dolços amb pasta de full i fruita.
    Una presentació molt maca fent els quadrats amb la crema.
    Petons.

    ResponElimina
  5. Genial Ramon! Abans de tenir el meu bloc i experimentar amb nous dolços, aquest era el meu postre favorit (jo el faig rodó)... i t'he de dir que potser segueix essent-ho!
    Petons

    ResponElimina