dijous, 15 d’agost de 2013

Pastís massa de braç de gitano, nata i crema.


Aquí tenim un pastís de massa de braç de gitano, nata i crema. En farem dos, un de rectangular i l'altre de quadrat. Veureu que són molt fàcils de fer. Amb les proporcions d'aquesta recepta en sortirà un de 230-170 mm i un pes d'aproximadament 725 g, i l'altre de 150-150 mm amb un pes de 450 g. La recepta i les mesures dels ingredients són les de la massa del braç de gitano.
Amb les mateixes mesures he fet dos planxes, una de 360-250 mm i l'altra de 320-170 mm.
He fet una plantilla de cartó de 230-170 mm, l'he posat sobre la massa i amb un ganivet de serreta l'he tallat.
S'acaba de tallar i així les dues peces queden igual.
He tallat un altre cartó de 220-160 mm que serà la base del pastís, sino, en ser la planxa molt prima, a l'hora de manipular-lo tindríem problemes. (quan està fet, es posa la punta d'un ganivet a sota el cartó i s'aixeca una mica, s'hi posa la mà i va de primera)
He posat una part sobre el cartó ben centrada.
Posarem la nata en una mànega pastissera (500 g de nata)  
Amb la mànega posarem la nata.
Amb un ganivet s'afinen els costats.
Amb un ganivet s'hi posa la crema de cremar a sobre (els mateixos ingredients 325 g.)
S'escalfa la pala de cremar, s'hi posa sucre, i es crema. És millor tornar a posar-hi sucre i cremar-lo dues vegades.
En un cassó s'escalfa confitura d'albercoc amb una mica d'aigua i sucre. La deixem bullir i la passem per un colador per a que no hi hagi grumolls. Amb un pinzell el pintem per a què quedi ben brillant.
Amb la mànega amb nata es decora al vostre gust.
Sobre una safata.

Aquests pastissos els he fet per el dia 15 d'agost és el sant de la Maria, la meva jove, i la Mireia. Amb aquesta tècnica es poden fer un munt de coses. Jo he passat una estona fantàstica fent aquesta recepta amb el trípode i la màquina de fotografiar. Quan tens les fotos a l'ordenador veus les petites errades però ja no pots anar enrere. Vull dir que jo encara ho tinc més difícil però m'ho he passat la mar de bé. 
Els vaig congelar i hem tingut uns trossets de pastís gelat boníssims!!

4 comentaris:

  1. Un aspecte fantàstic Ramón!!! i de ben segur que estaven deliciosos, és un dels meus postres rebosters preferits.
    Una abraçada.
    Sandra.

    ResponElimina
  2. M'encanta Ramon! Ja que vaig aprendre a fer els mini braços de gitano gràcies a tu, aquesta també me l'apunto, segur que també està deliciós!
    Petons.

    ResponElimina
  3. Deliciós i elegant! Ara mateix me'n menjaria un bon tall.

    ResponElimina