divendres, 23 d’agost de 2013

Pastissets de full amb crema i poma


Aquests són els pastissets de pasta de full amb crema i poma. Amb les proporcions d'aquesta recepta sortirà un pes d'aproximadament 525 g, uns 65 g cada un.

Ingredients:
- 1 làmina pasta de full (275 g de pasta de full fresca que compro al supermercat)
- crema pastissera (amb 250 g de llet, veure crema pastissera).
- 1 poma golden
- sucre
- confitura d'albercoc

Elaboració:
Primer de tot farem la crema. Així, mentre es prepara la resta, la crema s'anirà refredant. A continuació cal preparar la poma per decorar: pelar-la, treure-li el cor i tallar-la a làmines fines.
Posarem la làmina de pasta de full sobre la fusta de treball, que tindrem una mica empolsinada de farina. Aquesta làmina te unes mides de 380 / 260 mm i un gruix d'uns 3 mm. Si alguna marca és més gruixuda s'afina amb el corró per a que quedi amb aquest gruix, més o menys.
Amb un regle i un ganivet i farem 8 trossets, quant mes iguals millor (95 / 130mm cada un).
He posat el trossets sobre una safata i paper de forn. En un vas hi batem una mica d'aigua i una mica de crema i amb un pinzell pintem el sobre. 
La crema pastissera.
Amb una mànega pastissera hi he posat la crema.
 S'hi posen les làmines de poma, i amb la mà s'ensucren.
Tindrem el forn calent a 200ºC i hi posarem la safata a dintre. En ser freda perdrà temperatura i ens hauria de quedar a uns 170-180ºC.
Aquí portava uns 22 minuts de forn (el temps de forn és orientatiu).
En un cassó s'escalfa confitura d'albercoc amb una mica d'aigua i sucre. La deixem bullir i la passem per un colador per a que no hi hagi grumolls. Amb un pinzell les pintem per a que ens quedin ben brillant.
Sobre una safata.

Aquí tenim els pastissets de pasta de full amb crema i poma. Molt i molt bons!!!!

6 comentaris:

  1. aquestes són les pastes que més li agraden del meu marit, em guardo la recepta.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  2. Que bons Ramon . T'han quedat perfectes com sempre !!!
    Petons

    ResponElimina
  3. preciosos i requetebons que t'han quedat! de luxe! ptons

    ResponElimina
  4. Quina cucada, Ramon!! I que bons que deuen ser!!!

    ResponElimina
  5. Amiga,
    Você é muuuuiiito malvada em postar essa DELICIA... Huuuuummmmm!!!
    Beijos Márcia (Rio de Janeiro - Brasil)

    http://decolherpracolher.blogspot.com

    ResponElimina
  6. Pastissets de pasta de full! Em tornen boja! Abans de començar a aprendre rebosteria, gairebé l'únic postre que preparava era el pastís de pasta de full i poma, jejeje.
    T'han quedat genials, com sempre!
    Petons

    ResponElimina