divendres, 30 d’agost de 2013

Rebosteria de pasta de full (triangles)


En aquesta entrada farem triangles de pasta de full, massapà, pinyons, palet d'ametlla i granet d'ametlla. Els farem petitets, tipus rebosteria de pasta de full. Amb les proporcions d'aquesta recepta sortirà un pes de d'aproximadament 525 g. Primer de tot farem el massapà.

Massapà
Ingredients:
-150 g de farina de ametlles.
-75 g de sucre.
-80 g d'aigua.
Es posa l'aigua i el sucre en un cassó, aquest al foc i es deixa bullir uns segons tot remenant amb una cullera. Quan el sucre està al punt s'hi tira de cop la farina d'ametlla en el mateix cassó.
Es treu del foc i es barreja ràpidament amb una espàtula de fusta.
Triangles
Ingredients:
-Pasta de full, una làmina de 275 g. (la pasta de full la compro fresca al supermercat.)
-Pinyons, palet d'ametlla i granet d'ametlla.
-Sucre.
-Sucre fi.

Elaboració:
Posarem la làmina de pasta de full de 250 x 380 mm sobre la fusta de treball (que estarà una mica empolsinada de farina).
Amb un metre, un regle i un ganivet tallarem tres tires de 83 mm.
Quan el massapà estigui fred, amb un pinzell, n'hi posarem una capa fina a sobre. Si és massa dur s'hi pot afegir una mica de aigua i es remena per a què sigui fluid i si és al revés, massa líquid, una mica de farina d'ametlles.
Agafarem el costat de dalt i doblegarem la tira per la meitat, i amb la mà hi fem una mica de pressió a sobre.
Posarem a sobre una altra capa de massapà.
En una tira hi he posat pinyons, en una altra palet d'ametlla i en l'altra granet d'ametlla, apretant una mica per a que no caiguin.
Hi posarem sucre.
Amb un colador els he empolsinat de sucre fi.
Tallem els triangles petitets amb un ganivet. Hem de mirar que quedin quant més iguals millor.
Els he posat sobre una safata de forn i paper de forn.
Tindrem el forn a 200ºC i hi posarem la safata a dintre. Ens baixarà la temperatura a uns 180ºC.
Es deixen coure uns 22 minuts, tot el temps ha estat el forn a 180ºC ni més ni menys, sense ventilador (tots els temps són mesures orientatives ja que depenen de si són grossos o petits. I també del tipus de fon). En els moments finals de coure, si tenim una petita pujada de escalfor sense controlar ja l'hem fotuda. Val molt la pena està allà davant i controlar-lo. Us ho dic per experiència perquè m'ha passat moltes vegades!!!
Es deixen refredar i els posarem sobre una safata, i farem les últimes fotos.
Quin color tant maco que tenen.
Hem arribat el final de aquesta recepta, i si voleu, al començament d'una altra col·lecció: Rebosteria de pasta de full. 

8 comentaris:

  1. Ostres ramon quin goig que fa aquesta safata............ m'ha agradat molt aixi de posar massapà a sobre ........ahora he vist perque queden tan cuixents per sobre:
    Gràcies per compartir.
    petons

    ResponElimina
  2. que bons! i facils! ets un artista! petons

    ResponElimina
  3. Que ben fetes, Ramón! Semblen de pastisseria!! No, millor encara, que segur que aquestes encara són més fresques!

    ResponElimina
  4. A mi sempre m'ha fet mandra fer la massa i tiro de súper com tu o fins i tot congelades...La pasta de full és un univers!

    ResponElimina
  5. Ho copio! Molts cops no tinc temps per opinar, però per a mi cap blog ni web de postres et supera.

    ResponElimina
  6. Hola Ramon
    Demà tinc gent a sopar i m'acabes de donar una idea, els faré farcits de massapà i crema!
    La pasta de full es èxit assegurat!

    ResponElimina
  7. Quina bona pinta! I segur que estaven boníssims. Enhorabona!

    Ah i passat pel meu bloc, hi tens una sorpresa.
    Tot fet a casa
    http://totfetacasa.blogspot.com.es/2013/05/he-rebut-un-premi.html

    Una abraçada!

    ResponElimina