diumenge, 3 de novembre de 2013

Galetes d'ametlla


Aquí teniu galetes d'ametlla, fetes amb la mateixa massa que els ametllats. Aquestes galetes també són aptes per celíacs, perquè no porten farina. Amb les proporcions d'aquesta recepta sortiran unes 40 galetes i un pes d'aproximadament 500 g.

Ingredients:
250 g de ametlla en pols
200 g de sucre (100 + 100)
2 clares de ou
80 g de granet d'ametlles.
S'engega el forn a 200ºC.
En un bol, es barregen amb una espàtula de fusta l'ametlla amb la meitat del sucre.
En un altre bol, es munten les clares. Es pot fer amb la batedora elèctrica de dues pales o amb un robot de cuina. Quan estiguin a punt de neu, s'hi afegeix l'altra meitat de sucre i es baten fins que quedin ben fermes.

Es barreja el contingut dels dos bols. Només que quedi barrejat quedarà una massa força espesa.
També es pot barrejar amb un robot de cuina.
Agafarem un paper de forn i hi marcaren unes creus separades 80/80 mm. Així quan aplanem les galetes no es tocaran (com sempre, penseu en posar el paper amb les marques del llapis per sota, i així no ens quedaran marcades a la massa).
Passem la massa a una mànega pastissera amb la broca llisa ampla (número 10-12). També va molt bé una pistola pastissera, com es veu en la foto. Sobre el paper de forn, es fan petits munts de la mida de mitja nou. També ho podeu fer amb una cullera.
Amb una cullera una mica humida es van aixafant.
Hi he posat a sobre granet d'ametlla. Penseu que sense posar-hi res també son bones. N'han sortit dues safates i les he cuit d'una en una.
Posem la safata al forn a 200ªC. En ser la safata freda ens baixarà la temperatura a uns 180ºC.
Després de 10 minuts han de tenir una petita ombra de color. Si no queden seques són molt més bones. El temps i la temperatura del forn són molt importants.
 Esperem a treure-les de la safata quan estiguin fredes i les posem sobre una safata amb blonda.

Surten molt bé de preu i són molts bones. Són ràpides de fer perquè no porten llevat, en poc temps es couen i es refreden ràpidament. I encara es mengen més depressa, perquè quan n'has tastat una, ja en vols una altra. Feu-les i ja veureu que quedareu bé.   

13 comentaris:

  1. Hummmmmramon tenen molt bona pinta. M'ha sobrat farina d'ametlla de fer els panellets i amb el teu permís les copiaré.
    Petons

    ResponElimina
  2. Com sempre ens ho expliques tan bé que fan ganes de fer-les, a part que han d'estar bones bones!!!

    ResponElimina
  3. Que bones Ramon! Em quedo amb la recepta per provar-la de fer!
    Petons!

    ResponElimina
  4. Qué bones es veuen, portan ametlles segur que ho estàn.
    Son una temptació Ramón.
    Petons.

    ResponElimina
  5. son un vici aquestes galetes!!! mare meva la que m'espera!! ejej petons

    ResponElimina
  6. Molt apropiada aquesta recepta després dels panallets, així utilitzaré la farina d'ametlla que ha sobrat !!!!
    M'agradaria saber si la temperatura del forn és amb turbo o no, perqué és diferent, veritat? I en cas de no ser amb turbo, cal encendre dalt i baix?
    Gràcies Ramon!!!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Paquita, jo ho faig sense turbo. Amb el meu forn, d'allà on surt el vent del ventilador sempre agafen més color i no faig anar el ventilador. Hi poso temperatura a dalt i a baix i em va molt més bé. També va molt bé el termòmetre per controlar la temperatura..., 10 graus més o menys ho canvien tot. També depèn del gruix de la safata, l'altura que la poses, un munt de coses...

      Per cert, ja et vaig contestar el comentari dels panellets.

      Elimina
    2. Gràcies Ramon, provaré les galetes.
      Per cert, els panellets boníssims. Molt agraida pels teus consells.

      Que per molts anys puguis seguir endolcint-nos la vida!!!!!

      Elimina
  7. ideal per continuar amb l'ametlla després dels panellets! molt bona pinta!
    salutacions,

    ResponElimina
  8. Les faré ben aviat, tenen un aspecte mmmmm.
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  9. Molt bones i has fet un pas a pas espectacular. Petons

    ResponElimina