diumenge, 15 de desembre de 2013

Torró de trufa i cointreau


Aquest torró d'avui és una barreja de xocolata blanca, nata, daus de taronja i cointreau, que li dóna un sabor espectacular. Amb les proporcions d'aquesta recepta sortirà un pes d'aproximadament de 410 g.

Ingredients:
250 g de xocolata blanca.
50 g de nata.
50 g de taronja confitada amb daus.
25 g de cointreau.
Podeu fer-lo en qualsevol motlle, però s'ha de folrar amb paper perquè sinó s'enganxaria en treure'l. Jo aquest l'he encamisaré amb xocolata blanca i així no s'enganxarà i li donarà consistència.
Posarem uns 100 g de xocolata blanca en un plat i l'escalfarem al bany maria. No ha d'entrar-hi ni vapor  ni aigua. Podeu veure la temperatura de la xocolata a la recepta Torró de xocolata i nous de macadàmia. S'afina amb una espàtula i es deixa refredar a uns 31ºC.
Posarem la xocolata en el motlle i el mourem d'un costat a l'altre per a què la xocolata s'enganxi a tot vol. De seguida tombem el motlle sobre un plat per a que caigui la xocolata i només hi quedi una capa. Se'n diu encamisar un motlle.
En el mes de desembre les temperatures no són altes i s'ha refredat sense posar-lo a la nevera.
En un plat hi posem els 250 g de xocolata blanca. S'escalfa al bany maria (mireu la temperatura de la xocolata), l'afinem amb una espàtula i la deixem refredar a 31ºC.
A partir d'ara els ingredients s'han de barrejar en aquest ordre.
Posem la nata en un cassó i aquest al foc. Quan bulli es tira de cop al plat de la xocolata i amb l'espàtula es barreja.
Amb un ganivet he tallat la taronja confitada a daus i els poso en el plat de la xocolata. Es barregen.
I afegim els 25 g de cointreau. Veureu que fa una reacció.
Es barreja una mica depressa i ja la tenim a punt.
Es posa dintre el motlle, s'aixeca uns 5 0 6 centímetres i es deixa caure per a què ens quedi ben compacta.Ho farem tres o quatre vegades.
El vaig fer un dia al vespre i l'endemà al matí el vaig treure del motlle.
L'he posat dintre de la capseta.
Un tall i es veu de dintre.
Si el feu amb un motlle amb paper i en treure'l no queda consistent, feu una capa fina de xocolata per sota, la deixeu refredar, li doneu la volta i una capa a sobre. Amb un ganivet de serreta hi feu aquestes ones. La xocolata és el que el fa ser consistent. Podeu fer-lo més gros però no gaire gruixut, i després tallar-lo de la mida que vulgueu. Ja veureu quin torró tant bo que tindreu!

6 comentaris:

  1. ramon aquest amb xocolata blanca i daus detaronja ha de ser bonissim.
    Petons

    ResponElimina
  2. M'agrada molt la idea Ramón!!
    Encara que fa dies que no et comento, la veritat es que no tinc gaire temps, segueixo les tevés entrades,eh!
    Que passeu unes bones festes de Nadal!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  3. De ben segur que aquests torró triomfa a casa, si tinc una mica de temps el faré, no es veu gens complicat.
    Petons,

    ResponElimina
  4. oohh ohh, en conec més d'un que es fon amb aquests dolços...ho provare! petons

    ResponElimina
  5. Quina temptació que ens presentes avui, Ramon! M'ha entusiasmat.

    ResponElimina