divendres, 6 de desembre de 2013

Torró de massapà i fruita


Per fer aquest torró, necessitarem el massapà per fer panellets, que es treballa igual com si fos pastelina, fàcil i ràpid. Les mesures son les mateixes de la recepta del massapà per fer panellets, i necessitem també 100 g de fruita confitada. Quan he tingut la massa feta, l'he deixat refredar ben freda i he fet aquest cilindre. Amb les proporcions d'aquesta recepta sortirà un pes d'aproximadament 520 g.
He tallar un trosset d'uns 100 g i 10 més de 4 g cadascun.
Dels 100 g de massa he tallat 5 trossos de 25 g i he fet 5 cilindres, amb l'ajuda d'una rasqueta he aplanat el tros gros i hi he posat a sobre tres tires de fruita, una mica separades per posar dos cilindres de massapà entre elles.
He posat al centre, a sobre la fruita, un cilindre de massapà i a sobre les cireres i els dos cilindres restants, un a cada costat.
Amb la rasqueta he aixecat el massapà de cada costat i he tapat la fruita.
Amb les mans he fet el cilindre.
I es posa sobre un paper de forn i aquest sobre una safata. Amb un metre i un ganivet hi he marcat aquests puntets.
Dels trossets petits n'he fet 10 cilindres i els he posat sobre els puntets.
Es posa un ou en un vas, es bat i amb un pinzell es pinta la barra.
 
Posem la safata al forn a 220ºC sense ventilador. En ser la safata freda ha baixat a uns 200ºC més o menys, la temperatura per coure'ls.
Després de 18 minuts, han de tenir color de fora i han de quedar tous de dintre.
De seguida que es treu del forn, amb el mateix batut d'ou, es torna a pintar. Així queden molt més brillants. Es deixa refredar ben fred.
Sobre una safata.
A dintre s'hi pot posar tota classe de fruita confitada.

Les tires de sobre es poden fer de mil formes i de mil maneres. Aquí teniu una barra de torró de 520 g, que en no posar-hi pinyons surt molt bé de preu. Feu-la i tindreu torrons d'aquells tant bons!

7 comentaris:

  1. Una recepta amb aires nadalencs, t'ha quedat genial!

    ResponElimina
  2. Ramón, quina preciositat de torró!
    és el preferit del meu fill, m'agradaria ser tan experta com tu, amb la pastisseria, i poder fer aquesta delícia.

    ResponElimina
  3. Que bo el torró de massapà, t'ha quedat preciós!

    ResponElimina
  4. M'agrada, si tinc temps el faré i si no el guardaré, però segur que no em surt tan maco com a tu.
    Petons.

    ResponElimina
  5. Uf! quin torronet! amb crema ja seria el pan de Cádiz, oi?

    ResponElimina
  6. Uau! Que guapo, Ramon! Sempre fas unes receptes tan elaborades que fas enveja sana. Que bo!

    ResponElimina
  7. Oooooooooh! Aquest també m'encanta! Quin repertori més espectacular! Petonets!

    ResponElimina