Avui farem el tronc de nadal de massa de braç de gitano, farcit de crema de torró i decorat amb nata i xocolata. Amb les proporcions d'aquesta recepta sortirà un pes d'aproximadament 980 g.
Elaboració:
Aquí tenim un tros de massa pel braç de gitano de 340 / 230 mm. Podeu fer les mides que vulgueu (veure massa pel braç de gitano)
I aquí 120 g de torró de Xixona.Amb les mans esmicolem el torró.
Elaboració: Crema de torró.
400 g de nata (veure muntar la nata)
Quan estem més o menys a la meitat de
muntar la nata hi posem el torró esmicolat i s'acaba de muntar fins
que ens quedi agafada al batedor. S'ha de saber plegar quan està al
punt. No s'hi posa sucre perquè el torró ja en porta.
Amb les mans i amb l'ajuda del paper el cargolem una mica.
El cargolem tot, amb la mà esquerra s'aguanta el paper i amb la dreta i amb l'ajuda d'un regle l'apretem per a que quedi ben rodó. El deixem reposar un moment a la nevera.
Amb un mànega i un cornet ben petit, farem decoracions de xocolata, diferents formes sobre un paper. Es deixen refredar.
Posarem una mica de crema de torró a sota els talls i els posem a sobre el tronc, a cada costat.
Posarem la nata en una mànega pastissera i el decorarem.
Amb una espàtula he aplanat las parts de sobre i els costas.
I fem l'acabat final.
Vist d'un costat. I de l'altre.
Es millor fer-lo un dia per altre i posar-lo a la nevera. Hem arribat al final de la recepta i es pot dir, al final del 2013. Que tingueu un bon Nadal, una molt bona entrada de l'any nou i un feliç 2014!
Ramon un tronc bonissim.
ResponEliminaBON NADAL per tu també
Petons
T'ha quedat guapo de debò, Ramon!! Jo l'he fet diferent però no descarto el teu, que queda ben bonic, de color blanc! Bon Nadal!
ResponEliminaprecios precios!! he fet el teu torró de xocolata blanca i countreau i es fantastic!! gracias artista i bones festse! un peto
ResponEliminaBoníssim!!! bones festes!!
ResponEliminaHola Ramon, te molt bona pinta...
ResponEliminaEt desitjo un Bon Nadal i que al 2014 continuem gaudint de les teves receptes.
Una delicia Ramon!!!!! aquest farcit t´el "copieteo"...Petons, Bon Nadal i bones Festes
ResponEliminaApa que booooo!!!!
ResponEliminaBon Nadal!
PTNTS
Dolça