Avui farem sares de pa de pessic, crema
de mantega i granet de ametlla torrat. Aquests tres ingredients donen un gust espectacular. Anem per començar. Amb les proporcions
d'aquesta recepta sortirà un pes de sares d'aproximadament 600 g, 8 sares de 75 g cada una.
Aquí tenim una anella d'acer
inoxidable rodona de 70x40 mm de alçada.
I totes sobre una safata de forn.
Tenim un pes de massa de 320 g i amb una mànega n'he posat 40 g cada una. He posat la safata sobre una balança i amb un ull mirava la mànega i amb l'altre el pes. Amb aquestes mesures teniu una referència per fer-les més grans o més petites.
Tindrem el forn calent a 200ºC i hi posarem la safata a dintre.
En ser freda perdrà temperatura i ens hauria de quedar a uns 180ºC.Tenim un pes de massa de 320 g i amb una mànega n'he posat 40 g cada una. He posat la safata sobre una balança i amb un ull mirava la mànega i amb l'altre el pes. Amb aquestes mesures teniu una referència per fer-les més grans o més petites.
I es vant coent.
Quan estan ben fredes passem un ganivet
ben petit a tot vol del paper i la traurem. Després es treu el paper i
tindrem un cilindre de massa de 70x60 mm d'alçada més o menys.
Amb un ganivet en posarem a les parets i a sobre.
Torrem granet d'ametlla, uns 150 g. Quan està torrat el posem en un
plat, ben fred, hi posem la Sara.
Es poden fer un dia per altre i guardar-les a la nevera. Aquestes també es feien als anys 1960. Em direu com, si en aquells temps no hi havia les anelles inoxidables. Doncs per fer la crema agafàvem llet de vaca, però si alguna vegada ens en faltava, hi posàvem llet condensada. Anava en uns pots de llauna, més o menys d'aquestes mides. Amb unes estisores de tallar llauna tallàvem a dalt i baix i ja teníem les anelles. Se'n feien moltes. Apreneu a fer el pa de pessic i podreu fer aquestes Sares tant esponjoses, però sobretot, tant bones!!!!
Mmm què bones!!! només el pa de pessic ja n'ha d'estar, però amb la cobertura d'ametlles segur que és un èxit!!
ResponEliminaRamon t'han quedat fantàstiques aquestes sares. Ouc donar fe que estan bonissimes.
ResponEliminaPetons
Hola Ramon m'enanten aquestes Sares indivuduals. Últimament només les faig grans perquè no penso mai en aquestes petites! Boníssimes!
ResponEliminaMolt bones! Eraen les meves postres de diumenge qusn era petits
ResponEliminaRamón, les teves receptes sempre em porten molt bons records d'infantessa, veure aquests pastissos als aparadors de les pastisseríes i menjar-los de tant en tant.
ResponEliminaSon perfectes per tornar a aquells temps.
Petons.
Delicioses sares, un caprichet individual,no em faría res menjar-ne una ara.
ResponEliminaUn petó.
http://cuinanatura.blogspot.com.es/
Individuals queden xulíssimes!!! Fa temps que no faig aquest pastís i mira que m'agrada!
ResponEliminaQuina cucada, Ramon!! I que bones, aquestes sares. Mira que a mi les de pastisseria no m'acaben de fer el pes, massa mantega, però les teves es veuen molt temptadores!! petons
ResponEliminaQue bones...així individuals queden magnífiques.
ResponEliminaM'ha agradat la manera com fas els pans de pessic de mida individual
Ptnts
Dolça