dissabte, 18 de gener de 2014

Sares

Avui farem sares de pa de pessic, crema de mantega i granet de ametlla torrat. Aquests tres ingredients donen un gust espectacular. Anem per començar. Amb les proporcions d'aquesta recepta sortirà un pes de sares d'aproximadament 600 g, 8 sares de 75 g cada una.

Les mesures dels ingredients són les mateixes que la massa del pa de pessic.
Aquí tenim una anella d'acer inoxidable rodona de 70x40 mm de alçada.
He tallat un paper de 300x70 mm i el poso a dintre.
I totes sobre una safata de forn.
Tenim un pes de massa de 320 g i amb una mànega n'he posat 40 g cada una. He posat la safata sobre una balança i amb un ull mirava la mànega i amb l'altre el pes. Amb aquestes mesures teniu una referència per fer-les més grans o més petites.

I es vant coent.
Tindrem el forn calent a 200ºC i hi posarem la safata a dintre. En ser freda perdrà temperatura i ens hauria de quedar a uns 180ºC.


Després de uns 18 minuts (el temps de forn és orientatiu). Es deixen refredar.
Quan estan ben fredes passem un ganivet ben petit a tot vol del paper i la traurem. Després es treu el paper i tindrem un cilindre de massa de 70x60 mm d'alçada més o menys.

Muntar crema de mantega, amb 100 g de mantega, 50 sucre i 50 d'aigua.
 Amb un ganivet en posarem a les parets i a sobre.
Torrem granet d'ametlla, uns 150 g. Quan està torrat el posem en un plat, ben fred, hi posem la Sara.
Amb la mà si li dóna la volta perquè quedi el granet ben agafat.
S'hi posa la part de sobre i amb la mà s'apreta un miqueta el granet d'ametlla.
Es posen a refredar un petit moment a la nevera. En ser la mantega freda el sucre queda molt més bé.
 Les ensucrem.
Les he posat sobre una safata amb blonda.

Vist de dintre. La foto ho diu tot!!!!!
Es poden fer un dia per altre i guardar-les a la nevera. Aquestes també es feien als anys 1960. Em direu com, si en aquells temps no hi havia les anelles inoxidables. Doncs per fer la crema agafàvem llet de vaca, però si alguna vegada ens en faltava, hi posàvem llet condensada. Anava en uns pots de llauna, més o menys d'aquestes mides. Amb unes estisores de tallar llauna tallàvem a dalt i baix i ja teníem les anelles. Se'n feien moltes. Apreneu a fer el pa de pessic i podreu fer aquestes Sares tant esponjoses, però sobretot, tant bones!!!!

9 comentaris:

  1. Mmm què bones!!! només el pa de pessic ja n'ha d'estar, però amb la cobertura d'ametlles segur que és un èxit!!

    ResponElimina
  2. Ramon t'han quedat fantàstiques aquestes sares. Ouc donar fe que estan bonissimes.
    Petons

    ResponElimina
  3. Hola Ramon m'enanten aquestes Sares indivuduals. Últimament només les faig grans perquè no penso mai en aquestes petites! Boníssimes!

    ResponElimina
  4. Molt bones! Eraen les meves postres de diumenge qusn era petits

    ResponElimina
  5. Ramón, les teves receptes sempre em porten molt bons records d'infantessa, veure aquests pastissos als aparadors de les pastisseríes i menjar-los de tant en tant.
    Son perfectes per tornar a aquells temps.
    Petons.

    ResponElimina
  6. Delicioses sares, un caprichet individual,no em faría res menjar-ne una ara.
    Un petó.
    http://cuinanatura.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  7. Individuals queden xulíssimes!!! Fa temps que no faig aquest pastís i mira que m'agrada!

    ResponElimina
  8. Quina cucada, Ramon!! I que bones, aquestes sares. Mira que a mi les de pastisseria no m'acaben de fer el pes, massa mantega, però les teves es veuen molt temptadores!! petons

    ResponElimina
  9. Que bones...així individuals queden magnífiques.
    M'ha agradat la manera com fas els pans de pessic de mida individual
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina