dimecres, 29 de gener del 2014

Pastissets de full amb crema de torró


Avui farem pastissets de pasta de full amb crema de torró. Amb aquesta tècnica podeu fer un munt de coses, amb un motllo diferent o decorant-lo d'una altra manera, però sempre seran igual de bons!!!    
Amb les proporcions d'aquesta recepta sortirà un pes d'aproximadament 670 g, 15 pastissets de  45 g cada un.

Ingredients:
1 = 1 làmina pasta de full (275g de pasta de full fresca)
2 = granet d'ametlla
3 = sucre
Elaboració:
Posarem la làmina de pasta de full sobre la fusta de treball. Aquesta la tindrem una mica empolsinada de farina. (La pasta de full la compro fresca al supermercat.)
Aquí tallem la pasta amb aquests motlles d'acer, n'hi ha de moltes mides i formes. Els motlles han de tenir les parets molt fines, igual com si talléssim amb un ganivet molt fi. Perquè? Si es fa amb un vas, com que té la paret gruixuda, quan es talla s'aixafen els fulls, queden sodats i després no s'inflarà dels costats. Dels trossets que quedin es poden fer ulleres, 100 g de massa 25 g de sucre, sajunten els trossets, amb un corró s'estira fins uns 3 mm de gruix, s'hi posa el sucre a cada costat, es cargola, es tallen, es couen i ja tenim les ulleres.
 En un vas hi batem un ou i amb un pinzell els pintem.
Posarem a sobre granet d'ametlla i l'apretarem una mica per a què s'enganxi.
Amb la ma s'ensucren.
S'empolsinem amb sucre fi, amb un colador.
Els posarem en una safata de forn.
Tindrem al forn calent a 200ºC i hi posarem la safata a dintre. En ser la safata freda perdrà temperatura i ens hauria de quedar a uns 170-180ºC.
Després de 8 minuts (foto feta per davant del vidre)
Després de uns 16 minuts. Quan estiguin cuits es treuen.
 Aquí tenim 150 g de torró de Xixona.
Amb les mans esmicolem el torró.
Elaboració: Crema de torró.
500 g de nata (veuremuntar la nata.)
Quan estem més o menys a la meitat de muntar la nata hi posem el torró esmicolat i s'acaba de muntar fins que ens quedi agafada al batedor. S'ha de saber plegar quan està al punt. No s'hi posa sucre perquè el torró ja en porta.
Els deixem refredar i amb un ganivet de serreta els tallem per la meitat.
Posarem la crema de torró en una mànega pastissera i els omplim.
I posem la part de sobre.
S'empolsinen amb sucre fi.
Amb la mànega amb nata es decora al vostre gust.
Sobre una safata.


Aquí tenim els pastissets de full amb crema de torró, son molt ràpids de fer, no porten molt sucre, que és molt important, i si els feu tindreu unes postres per quedar la mar de bé.


12 comentaris:

  1. Com sempre una recepta genial! aquests pastissets es veuen boníssims i són ideals per reciclar el torró que ha quedat de les festes! una abraçada!

    ResponElimina
  2. Ramon, és un plaer aprendre de tu, aquestes coses dolces tan bones.

    ResponElimina
  3. M'encanta la recepta i a sobre es `pt aprofitar el tros de torró que encara volta per la nevera...jeje
    Petonets.

    ResponElimina
  4. Queden molt macos Ramón i de pas aprofitem les restes de torró que tenim per casa.
    Petons.

    ResponElimina
  5. Aquestes flors que has fet són molt bufones, Ramon. Però el que més em crida l'atenció és aqueta crema de torró, que ha de ser una delícia!! Queda apuntada! Petons

    ResponElimina
  6. Hola Ramon. em agradaria saber si aquesta recepta es pot fer amb torró d'alacant
    Moltes Gràcies per tot el que fas
    una Salutació
    Alfons G R

    ResponElimina
    Respostes
    1. No ho he provat mai, però suposo que ha d'anar bé. En qualsevol cas, segur que cal esmicolar-lo ben fi amb el ganivet.
      Espero que et surti bé!

      Elimina
  7. oohh quina pintassaa!!! no vols venir a casa meva a fer-me'n alguns pel postre de diumenge!? ja no tinc torrons...jeje petons

    ResponElimina
  8. Ramon m'agraden molt aquests pastisset i en forma de flor son molt originals!
    Petons

    ResponElimina
  9. Quina idea més bona la d'aquests pastissets! ja sigui per aprofitament o no! queden uns pastissets maquíssims i bons!!

    ResponElimina
  10. Que bons! porten una mica de feina però segur q val la pena! salutacions,

    ResponElimina