Avui farem pastissets de pasta de full amb crema de torró. Amb aquesta tècnica podeu fer un munt de coses, amb un motllo diferent o decorant-lo d'una altra manera, però sempre seran igual de bons!!!
Ingredients:
1 = 1 làmina pasta de full (275g de pasta
de full fresca)
2 = granet d'ametlla
Elaboració:
Posarem
la làmina de pasta de full sobre la fusta de treball. Aquesta la
tindrem una mica empolsinada de farina. (La pasta de full la compro fresca al supermercat.)
Aquí tallem la pasta amb aquests
motlles d'acer, n'hi ha de moltes mides i formes. Els
motlles han de tenir les parets molt fines, igual com si talléssim
amb un ganivet molt fi. Perquè? Si es fa amb un vas, com que té
la paret gruixuda, quan es talla s'aixafen els fulls, queden sodats i
després no s'inflarà dels costats. Dels trossets que quedin es poden fer
ulleres, 100 g de massa 25 g de sucre, sajunten els trossets, amb
un corró s'estira fins uns 3 mm de gruix, s'hi posa el sucre a cada costat,
es cargola, es tallen, es couen i ja tenim les ulleres.
Amb la ma s'ensucren. S'empolsinem amb sucre fi, amb un colador.
Tindrem al forn calent a 200ºC i hi
posarem la safata a dintre. En ser la safata freda perdrà temperatura i ens hauria de
quedar a uns 170-180ºC.
Després de 8 minuts (foto feta per davant del vidre)
Aquí tenim 150 g de torró de Xixona.
Amb les mans esmicolem el torró.
Amb la mànega amb nata es decora al vostre gust.
Aquí tenim els pastissets de full amb crema de torró, son molt ràpids de fer, no porten molt sucre, que és molt important, i si els feu tindreu unes postres per quedar la mar de bé.
Amb les mans esmicolem el torró.
Elaboració: Crema de torró.
500 g de nata (veuremuntar la nata.)
Quan estem més o menys a la meitat de muntar la nata hi posem el
torró esmicolat i s'acaba de muntar fins que ens quedi agafada al
batedor. S'ha de saber plegar quan està al punt. No s'hi posa sucre
perquè el torró ja en porta.Amb la mànega amb nata es decora al vostre gust.
Aquí tenim els pastissets de full amb crema de torró, son molt ràpids de fer, no porten molt sucre, que és molt important, i si els feu tindreu unes postres per quedar la mar de bé.
Com sempre una recepta genial! aquests pastissets es veuen boníssims i són ideals per reciclar el torró que ha quedat de les festes! una abraçada!
ResponEliminaRamon, és un plaer aprendre de tu, aquestes coses dolces tan bones.
ResponEliminaM'encanta la recepta i a sobre es `pt aprofitar el tros de torró que encara volta per la nevera...jeje
ResponEliminaPetonets.
Queden molt macos Ramón i de pas aprofitem les restes de torró que tenim per casa.
ResponEliminaPetons.
Aquestes flors que has fet són molt bufones, Ramon. Però el que més em crida l'atenció és aqueta crema de torró, que ha de ser una delícia!! Queda apuntada! Petons
ResponEliminaHola Ramon. em agradaria saber si aquesta recepta es pot fer amb torró d'alacant
ResponEliminaMoltes Gràcies per tot el que fas
una Salutació
Alfons G R
No ho he provat mai, però suposo que ha d'anar bé. En qualsevol cas, segur que cal esmicolar-lo ben fi amb el ganivet.
EliminaEspero que et surti bé!
oohh quina pintassaa!!! no vols venir a casa meva a fer-me'n alguns pel postre de diumenge!? ja no tinc torrons...jeje petons
ResponEliminaRamon m'agraden molt aquests pastisset i en forma de flor son molt originals!
ResponEliminaPetons
Guapissims!!!!
ResponEliminaQuina idea més bona la d'aquests pastissets! ja sigui per aprofitament o no! queden uns pastissets maquíssims i bons!!
ResponEliminaQue bons! porten una mica de feina però segur q val la pena! salutacions,
ResponElimina