Aquí tenim una altra varietat de Torró Nata Nous, per aquests dies de festa.
Amb les proporcions d'aquesta recepta
sortirà un pes de barra de torró d'aproximadament 510 g.
Ingredients:
1 = 130 g de sucre.
2 = 20 g d'aigua.
3 = 165 g farina d'ametlla en pols.
4 = 32 g de nata líquida.
Elaboració:
Tindrem un motlle de la mida de capseta.
L'he folrat amb paper de forn.
Sobre un tallador i amb l'ajuda d'un
ganivet trinxarem les nous una miqueta (que no sigui granet).
Posem el sucre en un cassó.
Es posa el cassó al foc tot remenant el
sucre amb una espàtula.
Es deixa bullir fins a 110ºC (ho
comprovàrem amb un termòmetre de líquids).
El traurem del foc i hi tirarem de cop la
farina d'ametlla.
Amb l'espàtula es barreja una miqueta i s'hi afegeix la nata.
Es barreja una mica més i s'hi afegeixen els trossets de nous.
Una mica més barrejat i ja la tenim a
punt per omplir el motlle.
Posem la barreja en el motlle amb l'ajuda
de l'espàtula.
Amb l'ajuda d'una rasqueta s'apreta
una miqueta per a què quedi ben planera.
He fos xocolata blanca a 30ºC i n'he
posat a la part de sota.
Amb l'ajuda d'una espàtula s'aplana, i es deixa refredar (millor fer-ho un dia per l'altre).
Si el motlle està folrat de paper surt a
la primera. Podeu fer servir també altres motlles.
L'he posat sobre dues tasses i aquestes sobre una safata i hi he tirat
xocolata sobre la barra per a què ens hi quedi una capa fina.
De seguida, amb un ganivet de serreta, hi he fet aquestes ones.
Abans no es refredi la xocolata l'he adornat en tres mitges nous (així queden enganxades).
I només ens falta fer les darreres
fotos.
Vist de dintre.
Per fer aquests tall he agafat un ganivet
fi no gaire bo, per no fer-lo mal bé. L'he escalfat sobre el fogó uns segons amb molt de compte. Tan sols sigui una mica calent, es talla la mar de bé, no només aquest torró, sinó tot el
que feu en xocolata dura. Amb aquesta tècnica us quedaran els trossets perfectes.
I en la propera entrada farem una altra varietat de torró.
Era el torró que més m'agradava quan era petita, ara als industrials no els trobo el mateix sabor, segur que aquest sent cassolà es molt millor.
ResponEliminaPetons i Bon Nadal!!