divendres, 5 de desembre del 2014

Torró de coco i xocolata


S'acosten les festes de Nadal, Cap Any i Reis, diades per estar amb la família,  fer grans àpats, menjar torrons... Torrons que haureu de comprar o millor, fer-los vosaltres mateixos. En aquest bloc ja en trobareu uns quants, i avui hi afegim els torrons de coco i xocolata.       

Amb les proporcions d'aquesta recepta sortirà un pes de barra de torró d'aproximadament 335 g.

Ingredients:
1 = 100 g de coco
2 = 100 g de sucre
3 = 50 g d'aigua
4 = 100 g de xocolata blanca
Elaboració:
Tindrem un motlle de la mida de capseta.
La folrem amb paper de forn.
La xocolata la posarem en un plat més gros que un cassó.
La escalfem sobre el cassó de manera que no hi pugui entrar ni aigua ni vapor. (És molt important. Si n'hi entrés no aniria bé)
S'escalfa sense passar dels 40-45ºC, tot afinant amb la llengua pastissera.
Quan estigui ben fina, es deixa refredar a la temperatura de 29-30ºC.
Posem el sucre en un cassó.
I hi afegim l'aigua de cop.
Es posa al foc a bullir i es remena amb una espàtula. Es deixa bullir uns 20 segons.
El traurem de foc i hi tirarem de cop el coco.
Amb l'espàtula es barreja.
En aquests punt, hauríem d'aconseguir tenir la xocolata i la barreja de coco a uns 30ºC més o menys. De cop, hi posem la xocolata.
Amb la llengua pastissera es barreja.
Posem la barreja en el motlle i amb l'ajuda de la llengua pastissera s'apreta una miqueta per a què quedi ben planera.
Agafarem el motlle i l'alçarem uns 6-7 centímetres d'alçada. El deixarem caure sobre el marbre i així ens quedarà la massa compacta. Ho farem 3 o 4 vegades. I al final es deixa refredar. És millor fer-lo un dia per l'altre.
Si el motlle està folrat de paper surt a la primera.
Amb una mànega petita i xocolata es decora al vostre gust.
I ja el tenim fet.



Per a qui els agrada el coco tenen una barra de torró molt bona i bé de preu. I ja veieu que és senzilla de fer!.
En la propera entrada farem una altra varietat de torró.

4 comentaris: