El torró de trufa i ratafia és una barreja de xocolata blanca, nata, trossets d'ametlla torrada i, és clar, de ratafia, que li dóna un sabor bonísim!
Amb les proporcions d'aquesta recepta sortirà un pes d'aproximadament 410 g.
Podeu fer-lo en qualsevol motlle, però
s'ha de folrar amb paper perquè sinó s'enganxaria en treure'l. Jo
aquest l'he encamisaré amb xocolata blanca i així no s'enganxarà i
li donarà consistència.
Posarem uns 100 g de xocolata blanca en
un plat i l'escalfarem al bany maria. No ha d'entrar-hi ni vapor ni
aigua. Podeu veure la temperatura de la xocolata a la recepta Torróde xocolata i nous de macadàmia.
Posarem la xocolata en el motlle i el
mourem d'un costat a l'altre per a què la xocolata s'enganxi a tot
vol. De seguida tombem el motlle sobre un plat per a que caigui la
xocolata i només hi quedi una capa. Se'n diu encamisar un motlle.
Ingredients:
1 = 250 g de xocolata blanca.
2 = 50 g de nata.
3 = 50 g d'ametlles torrades.
En un plat hi posem els 250 g de
xocolata blanca. S'escalfa al bany maria (mireu la temperatura de la
xocolata), l'afinem amb una espàtula i la deixem refredar.
A partir d'ara els ingredients s'han de
barrejar en aquest ordre: es tira de cop la nata al plat de la
xocolata que haurem escalfat al microones i amb la llengua pastissera es barreja.
S'aixeca uns 5 0 6 centímetres i es
deixa caure per a què ens quedi ben compacte. Ho farem tres o quatre
vegades.
Si el feu amb un motlle amb paper i en
treure'l no queda consistent, feu una capa fina de xocolata per sota,
la deixeu refredar, li doneu la volta i una altre capa a sobre. Amb un
ganivet de serreta hi feu unes ones i quedarà més ben acabat. La
xocolata és el que el fa ser consistent. Podeu fer-lo més gros però
no gaire gruixut, i després tallar-lo de la mida que vulgueu.
Que passeu unes bones festes de Nadal, cap d'Any i Reis!
Que passeu unes bones festes de Nadal, cap d'Any i Reis!
Un torró deliciós!
ResponEliminahola ramon
ResponEliminahe vist el torro de trufa i ratafia i el penso fer perque ma semblat que de estar molt bo