El dimecres 4 de març al matí, quan em vaig llevar a Banyoles, estava plovent. He pensat que faràs i he tingut una idea: entro a la cuina, em poso el davantal i he fet aquesta entrada de lioneses enganxades. Si posem els ingredients ben bons és cosa fina i quedarà la mar de bé.
Amb les proporcions d'aquesta recepta
sortirà un pes d'aproximadament de 1150 g.
Ingredients:
1 = 165 g d'aigua (surten unes 40 lioneses)
2 = 53 g de mantega (o 53 g de greix de
porc ben bo)
3 = 2 g de sal.
4 = 135 g de farina tamisada.
5 = 4 ous (225 g aproximadament).
Posem la pasta choux en una mànega pastissera.Amb la mànega he fet tres muntanyetes, una al costat de l'altre per a que s'enganxin. Les he fet sobre paper de forn i aquest sobre una làmina de silicona i una reixeta, perquè tinguin força escalfor de la part de sota i així s'inflin molt més que en una safata gruixuda. He fet unes ratlles en el paper per la part de sota per a que quedin com més iguals millor.
Posarem la reixeta al forn a 200ºC. En ser la reixeta freda baixarà la temperatura a 180ºC i es couen sense ventilador. En cap cas es pot obrir la porta: sortiria el vapor i no s'inflarien. Només es pot obrir quan estiguin daurades.
Quan esta ben fred, es talla per la meitat amb un ganivet de
serreta, amb molt de compte.
Ingredients
1 = 250 g de llet
2 = 40 g de sucre
3 = 3 rovells de ou
4 = 1/2 branca de vainilla (o pell de llimona i un trosset de branca de canyella)
5 = 20 g de Maizena o midó de blat.
Ingredients:
1 = 250 g de nata.
2 = 60 g de cobertura (xocolata)
3 = 25 g de sucre.
Ingredients:
1 = 250 g de nata.
2 = 25 g de sucre.
Amb una mànega pastissera les omplirem de crema, trufa i nata.Posem la part de sobre.
I fem les darreres fotos.