Aquí tenim boletes de coco
empolsinades amb cacau amarg. Només estan fetes amb
tres ingredients. Com sempre, senzilles, ràpides de fer, bé de preu i no cal dir-ho, molt bones.
Amb les proporcions d'aquesta recepta sortirà un pes
d'aproximadament 480 g.
Ingredients:
Ingredients:
1 = 200 g coco ratllat
2 = 200 g de sucre
3 = 80 g clara d'ou
Posarem el coco ratllat amb un cassó.I també el sucre.
Barrejarem el coco i el sucre amb una espàtula de fusta.
Hi afegirem les clares.
Ho tornem a barrejar fins que quedi una
pasta.
I ho courem a foc lent, remenant sense
parar, amb suavitat, rascant el fons del cassó per a que no es torri.
Aquest cassó té el fons gruixut i va
molt més bé a la hora de coure perquè no es torra tant com si fos prim. També va molt bé que la rodona del foc sigui més petita que el
diàmetre del cassó, que no escalfi molt la vora, i així amb la
rasqueta només haurem de rascar el centre per a què no es torri.
Anem fent uns 5 minuts fins que tinguem una pasta enganxosa. La pasta quedarà calenta però es pot manipular bé.
Anem fent uns 5 minuts fins que tinguem una pasta enganxosa. La pasta quedarà calenta però es pot manipular bé.
La traurem del foc i amb les mans una
mica humides d'aigua, farem boletes d'uns 12 g cadascuna . Les posarem sobre paper de forn que tindrem sobre una safata.
I es van coent.
En aquest punt us vull dir una cosa:
normalment quan fas una entrada mai surt bé a la primera, sempre
surten, petits problemes, coses noves. Aquesta l'he fet tres vegades,
la primera vegada ho veia tot ben clar. Doncs faig la segona amb les fotos definitives. Tot anava de primera, però a l'hora de
coure, per a què tinguessin una ombra de color i estiguessin toves de dintre, s'havien
de coure 6 minuts. Passen els 6 minuts i eren blanques igual com quan les havia entrat. La temperatura la tenia bé..., què has fet malament, Ramon,
si la primera vegada m'havien quedat perfectes?, per què aquesta vegada no ? De seguida vaig veure l'errada, ben clara: Per a què en fer les fotos es veiés bé el termòmetre, vaig posar la safata en un dels suports del forn més avall que la primera vegada i
estava més separada de les resistències de dalt. Per això no quedava bé!. Ara que s'acosta el temps de fer els panellets, això us pot ajudar a l'hora de coure'ls. Coure al forn no és posar la safata, tancar la porta, tant de temperatura, tants
minuts i ja ho tenim cuit. Per a que quedi bé s'hi ajunten un munt de
coses.....
Quan han estat fredes les he empolsinat
amb cacau amarg i les he posat dintre càpsules de paper de color.
Es veuen maques i a més són boníssimes.Espero que us agradi! Us animo a fer-les i passar una petita estona fantàstica fent aquesta recepta.