dijous, 3 de setembre de 2015

Ulleres de pasta de full amb formatge


Avui farem ulleres de pasta salada per pica-pica, amb pasta de full feta amb mantega i formatges.

Amb les proporcions d'aquesta recepta sortirà un pes d'aproximadament 180 g.

Ingredients:
Un tros de massa de pasta de full 170 g.
100 g de formatge ratllat per fondre i gratinar.
25 g de formatge en pols.
Elaboració:
Aquest és el tros de massa de pasta de full feta amb mantega. Està sobre una safata d'inoxidable posada al revés i freda (l'he posat unes hores abans a la nevera). Aquesta serà la nostra taula de treball.
Amb un corró estirarem la massa.  
En estirar la massa no s'ha d'enganxar a la taula de treball. Si s'enganxa es nota; aleshores s'aixeca amb l'ajuda del corró i s'empolsina una miqueta.
L'altre costat.
Ha quedat un rectangle d'uns 230 mm x 270 mm i uns 3 mm de gruix. En un vas hi he batut un ou i amb un pinzell la pintem de sobre i així el formatge s'hi enganxarà.
Amb la mà posem formatge ratllat i en pols a sobre, apretant una mica per a que s'aguanti.
Amb l'ajuda del corró donem la volta a la massa i amb el pinzell i l'ou batut es torna a pintar.
L'altre costat també hi posem els formatges i s'apreten.
Amb les mans cargolem el costat de dalt fins a la meitat.
I també la el costat de baix. Quan he arribat a aquest punt he posat la safata amb la massa a la nevera uns 45 minuts per a què es refredi i així es talla molt i molt més bé. (les presses no són bones per fer pastisseria.)
Amb un ganivet ben fi tallem tallem trossos uns 7 mm de gruix.
Posem els trossos sobre paper de forn que el tindrem sobre una safata, una mica separats per a que no es toquin.
I es van coent.
Tindrem el forn calent a 200ºC. En ser la safata gruixuda els primers 8 minuts només tenia enceses les resistències de la part de sota. Després a dalt i ha baix (dic això per què ens pot anar molt bé per altres coses en el moment de coure: el gruix de la safata l'hem de guanyar encenent el forn a dalt o a baix). La safata freda el farà baixar a uns 170ºC. Aquesta serà la temperatura que hem de tenir durant el temps de coure.


Han quedat ben cuites.   
T'han de un costat.
Com de l'altre.
També es poden fer amb la massa que venen al super, congelada o fresca. En no portar sucre son molt  i mot fàcils de fer. 

Ara ja toca pensar en la propera entrada.