Avui farem ulleres de pasta salada per pica-pica, amb pasta de full feta amb mantega i formatges.
Amb les proporcions d'aquesta recepta
sortirà un pes d'aproximadament 180 g.
Ingredients:
1 = Un tros de massa de pasta de full 170 g.
2 = 100 g de formatge ratllat per fondre i
gratinar.
3 = 25 g de formatge en pols.
Elaboració:
Aquest és el tros de massa de pasta de full feta amb mantega. Està sobre una safata d'inoxidable posada al
revés i freda (l'he posat unes hores abans a la nevera).
Aquesta serà la nostra taula de treball.
Amb un corró estirarem la massa.
En estirar la massa no s'ha d'enganxar
a la taula de treball. Si s'enganxa es nota; aleshores s'aixeca amb
l'ajuda del corró i s'empolsina una miqueta.
L'altre costat.
Ha quedat un rectangle d'uns 230 mm x
270 mm i uns 3 mm de gruix. En un vas hi he batut un ou i amb un
pinzell la pintem de sobre i així el formatge s'hi enganxarà.
Amb la mà posem formatge ratllat i en
pols a sobre, apretant una mica per a que s'aguanti.
Amb l'ajuda del corró donem la volta a
la massa i amb el pinzell i l'ou batut es torna a pintar.
L'altre costat també hi posem els
formatges i s'apreten.
I també la el costat de baix. Quan he arribat a aquest punt he posat
la safata amb la massa a la nevera uns 45 minuts per a què es
refredi i així es talla molt i molt més bé. (les presses no són
bones per fer pastisseria.)
I es van coent.
Tindrem el forn calent a 200ºC. En ser
la safata gruixuda els primers 8 minuts només tenia enceses les
resistències de la part de sota. Després a dalt i ha baix (dic
això per què ens pot anar molt bé per altres coses en el moment de
coure: el gruix de la safata l'hem de guanyar encenent el forn a dalt
o a baix). La safata freda el farà baixar a uns 170ºC. Aquesta serà
la temperatura que hem de tenir durant el temps de coure.
Han quedat ben cuites.
T'han de un costat.
També es poden fer amb la massa que venen al super, congelada o fresca. En no portar sucre son molt i mot fàcils de fer.
Ara ja toca pensar en la propera entrada.