dijous, 27 d’agost de 2015

Braç de gitano de nata amb cacau


Braç de nata de massa de braç de gitano amb cacau.

Amb les proporcions d'aquesta recepta sortirà un pes d'aproximadament 480 g.

Ingredients:

Aquí tenim la massa.
Amb un ganivet de serreta he tallat un trosset (de dalt fa uns 320 mm i dels costats 190 mm).
Muntarem 500 g de nata.
He posat una mànega de plàstic amb broca de 20 mm en un pot de vidre per a què s'aguanti i hi he posat la nata. Guardarem una mica de nata per repassar els costats i decorar.
Posem la massa al revés de manera que la part de sota quedi a dalt. Després poso la nata sobre la planxa a la part de dalt.
 Amb l'ajuda del paper comencem a cargolar-lo.
Amb l'ajuda d'un estri s'apreta per a què ens quedi ben rodó (amb la mà esquerra s'aguanta el paper i amb la dreta s'apreta).
Li donem voltes amb el paper i el deixem reposar.
Després d'una petita estona traurem el paper, amb un ganivet de serreta tallarem una mica els costat que quedin ben rectes.
Amb un espàtula afinem amb nata els costats.
S'empolsina amb cacau amarg.  
Posarem una broca arrissada petita en una mànega i amb la nata que hem guardat es decora al vostre gust.
El posarem sobre una safata amb blonda.
A l'hora de tallar-lo, amb tanta nata, podeu tenir problemes. Jo l'he congelat una estoneta i així es pot manipular més bé i els talls queden nets i macos. Ara l'estiu podeu servir de postres un tall mig congelat d'aquest bracet es super bo!!!
A mes de fer els dos bracets a quedat un trosset de massa i amb un talla pastes petit amb puntes he fet aquestes peces petites. Les he omplert de nata les he decorat i ja tenim una altra varietat per fer rebosteria.

Apreneu de fer aquestes pastes, quan les serviu a l' hora dels postres junt amb una copa de ratafia casolana quedareu la mar de be!!!!