-->
Modificada
(15-8-2016)
Avui farem aquestes barretes artesanes
petites de pa casolà, per fer un bon esmorzar o berenar. Feu-les
xucades amb tomates de penjar, un raig d'oli d'oliva i un bon tall de
pernil o llonganisa. Que en són de bones!!!
Amb les proporcions d'aquesta recepta
sortirà un pes per barreta de d'aproximadament 78 g.
Ingredients i elaboració:
Per la massa mireu l'entrada de la Coca de pa i tindrem un pes de massa de 810 g més o menys. Si es vol
amassar a mà, mireu la pasta de brioix.
Tallarem 9 trossos de 90 g cada un. Els
pesem per a què quedin tots igual.
Agafem un trosset i amb les mans
dobleguem els costats cap al mig.
Li donem la volta i amb la mà se li
dóna forma rodona.
Els deixem reposar uns 5 a 10 minuts.
Comencem a fer la forma de la barreta.
Amb les mans s'aplana la massa.
Agafem les tres puntes de dalt i les
dobleguen.
I es va enrotllant apretant una mica la
massa de davant.
En aquests moments hem de tenir poca
farina sobre la fusta de treball. Amb les dues mans formem la
barreta.
Les posem sobre una tela de roba que
tindrem enfarinada i així no s'enganxaran a la hora de posar-les
sobre el paper de forn. Per cada filera s'aixeca la roba per a què
no s'enganxin de costat. Aquesta roba la tinc sobre la taula de la
cuina a temperatura ambient. Hi he posat una capseta a cada costat.
Es tapa amb el drap per a què no li
toqui el aire. Es deixa llevar, després d'uns 30 minuts s'engega el
forn.
Després de 52 minuts ( 30 + 22 de
escalfar el forn.)
Amb molt de compte he tret una capseta
i he estirat la el drap per poder-les manipular més bé.
Les posem sobre una reixeta amb paper
de forn i amb una fulla d'afaitar o un ganivet ben fi s'hi fa un
petit tall al centre.
I es va coent.
El forn ha tardat 22 minuts per arribar
220ºC. Aquests minuts els hem d'afegir al temps de llevar. En ser la
safata freda, la temperatura baixarà a uns 180ºC. Al forn hi he
posat abans de engegar-lo, un plat amb aigua per a què faci vapor,
la crosta queda molt més bona. No hi poseu una safata grossa amb
aigua perquè traurà escalfor de les resistències de sota i no es
courien de la part de sota.
Els primers 8 minuts només tenia
enceses les resistències de la part de sota, després a dalt i a
baix sense ventilador. Es deixen coure uns 24 minuts.
La temperatura de coure mireu el
termòmetre. Els temps són mesures orientatives ja que depenen de si
les barretes son grosses o petites. º de 24 minuts ha quedat
ben cuit.
Hem arribat el final de aquesta
laboriosa recepta.
Vist de dalt.
Vist de sota.