dimecres, 23 de desembre de 2015

Tronc de Nadal de mantega

Aquests any farem el tronc de Nadal, estil Sara de massa de braç de gitano, farcit de crema de mantega. El vestit serà de mantega color de xocolata i decorat amb peces de xocolata.
Sortirà un pes d'aproximadament 560 g.
Elaboració:
Posarem xocolata blanca fosa a 30ºC sobre un portafolis de plàstic. Si voleu, mireu la mona de Pasqua de l'any 2013. pel temperat de la xocolata.

Posem l'altra part de foli sobre la xocolata i s'apreta per a que quedi un gruix d'uns 3 mm.
He fet una plantilla amb una cartolina i quan la xocolata ha estat freda, però no del tot, amb la punta del ganivet he marcat la plantilla i així quan ha estat ben freda ha sortit de primera.
Farem un cornet de paper amb un forat ben petit i hi posarem xocolata negra fosa a 30ºC i farem aquestes lletres de Bon Nadal.
Amb un cornet ben petit, farem decoracions de xocolata, de diferents formes sobre plàstic. Es deixen refredar.
Aquí tenim un tros de massa pel braç de gitano de 340 x 300 mm. Podeu fer les mides que vulgueu (veure la massa pel braç de gitano)
250 g de mantega. (veure muntar la Mantega)
Posarem la massa de l'altre costat i amb una espàtula hi posem crema de mantega en una capa ben fina.
Amb les mans i amb l'ajuda del paper el cargolem una mica. 
El cargolem tot, amb la mà esquerra s'aguanta el paper i amb la dreta i amb l'ajuda d'un estri l'apretem per a que quedi ben rodó. Es deixa reposar un moment.
Amb un ganivet de serreta tallarem dos talls en diagonal.
Amb el ganivet de serreta s'arrodoneix la part de sota de les peces que sobren per a què s'ajuntin bé a la base i s'hi posa mantega.     
    I les muntem. 
Amb la espàtula s'hi posa una capa fina de mantega als costats i a sobre.
S'hi posa granet d'ametlla a les parets de la base i a la part de sobre. Quan he arribat a aquest punt l'he posat a la nevera una bona estona per a que la mantega quedés una mica dura. 
Posarem la mantega en una mànega pastissera i amb un cornet ben petit, planer i arrissat, el vestirem.
Posant una capa molt i molt fina a tot vol.
 A la mantega hi he barrejat una mica de xocolata negra fosa a 30ºC per a que quedi d'aquest color.
L'adornarem i farem les últimes fotos.  És millor fer-lo un dia per altre i posar-lo a la nevera. I ja hem arribat al final de la recepta i es pot dir, al final del 2015. Que tingueu un bon Nadal, una molt bona entrada d'any nou i un feliç 2016!