Avui farem uns cilindres de pasta de full, omplerts de crema
pastissera i empolsinats en sucre fi.
Amb les proporcions
d'aquesta recepta sortirà un pes d'aproximadament 445 g.
Ingredients:
1 = Pasta de full (una làmina de 275 g
fresca que compro al supermercat)
2 = Sucre
3 = 1 ou
Elaboració:
He empolsinat una miqueta la fusta de
treball i hi he posat la làmina de pasta de full de 260 x 380 x 3
mm.
Amb l'ajuda d'un regle i un ganivet fem
8 tires de 30 x 380 mm.
Aquí tenim un tub d'inoxidable de 20x140 mm i
un paper antiadherent de forn de 90x180 mm. Aquest tub el cargolem
amb el paper.
Agafarem una tira i la cargolem sobre
el tub.
Posem els cilindres sobre paper de forn
i aquests sobre una safata. S'agafa un vas i s'hi posa l'ou, amb una forquilla es bat i amb un pinzell es pinten.
I es va coent.
Tindrem el forn calent a 200ºC. La
safata freda el farà baixar a uns 170ºC, 180ºC. Aquesta serà la
temperatura que hem de tenir durant el temps de coure.
Durant tot aquest temps la temperatura
ha estat de 170ºC-180ºC, ni més ni menys (els temps són mesures
orientatives ja que depenen si els cilindres són més grossos o
petits). Després dels 24 minuts, han quedat ben cuits.
Quan han estat freds, ben freds, he tret el tub i després el paper, així de fàcil.
He posat la crema pastissera en una
mànega ( la fem amb 300 g de llet.)
He omplert els cilindres. Amb un
ganivet he afinat la crema de cada costat.
S'empolsinen amb sucre fi.
Aquests cilindres tenen un pes de 55 g
cada un. Els he posat sobre una safata.