dijous, 28 de gener de 2016

Cilindres de full i crema

Avui farem uns cilindres de pasta de full, omplerts de crema pastissera i empolsinats en sucre fi.
 Amb les proporcions d'aquesta recepta sortirà un pes d'aproximadament 445 g.
Ingredients:
Pasta de full (una làmina de 275 g fresca que compro al supermercat)
Sucre
1 ou
Elaboració:
He empolsinat una miqueta la fusta de treball i hi he posat la làmina de pasta de full de 260 x 380 x 3 mm.  
Amb l'ajuda d'un regle i un ganivet fem 8 tires de 30 x 380 mm.   
Aquí tenim un tub d'inoxidable de 20x140 mm i un paper antiadherent de forn de 90x180 mm. Aquest tub el cargolem amb el paper.
Agafarem una tira i la cargolem sobre el tub.

Posem els cilindres sobre paper de forn i aquests sobre una safata. S'agafa un vas i s'hi posa l'ou, amb una forquilla es bat i amb un pinzell es pinten.      
S'ensucren.
I es va coent.
Tindrem el forn calent a 200ºC. La safata freda el farà baixar a uns 170ºC, 180ºC. Aquesta serà la temperatura que hem de tenir durant el temps de coure.


Durant tot aquest temps la temperatura ha estat de 170ºC-180ºC, ni més ni menys (els temps són mesures orientatives ja que depenen si els cilindres són més grossos o petits). Després dels 24 minuts, han quedat ben cuits.
Quan han estat freds, ben freds,  he tret el tub i després el paper, així de fàcil.
He posat la crema pastissera en una mànega ( la fem amb 300 g de llet.)
He omplert els cilindres. Amb un ganivet he afinat la crema de cada costat.  
S'empolsinen amb sucre fi.
Aquests cilindres tenen un pes de 55 g cada un. Els he posat sobre una safata.


I aquí teniu unes bones postres senzilles i ràpides de fer. Si les feu ja veureu que quedareu la mar de bé !!!!