dijous, 4 de juliol del 2013

Melindros


Avui farem melindros. Bons i senzills de fer. Amb les proporcions d'aquesta recepta sortirà un pes de melindros d'aproximadament 350 g.


Ingredients:
1 = 4 ous.
2 = 67 g de sucre.
3 = uns altres 67 g de sucre.
4 = 100 g de farina.
5 = Sucre llustre per empolsinar.

Aquestes proporcions (1 ou x 34 g de sucre x 25 g de farina) es poden multiplicar o dividir proporcionalment,segons si volem fer més o menys.
Elaboració:
Amb un regle i un llapis marcarem sobre el paper de forn que posarem a sobre de la safata on courem els melindros unes separacions de 90 mm amb un gruix de 15 mm. Posarem el paper sobre la safata amb les ratlles del llapis per la part de sota.
Posarem els rovells en el bol de la batedora juntament amb els 67 g de sucre.
I ho batem fins que quedin cremosos, uns 10 minuts. Es reserva en un altre bol.
Netejarem el bol i el batedor i el secarem (ha de quedar molt net perquè si hi ha una mica de rovell les clares no es muntarien). Hi posem les clares.
I es baten, quan veiem que s'han muntat força hi posem els altres 67 g de sucre i ho acabem de muntar. Tot plegat seran uns 4 minuts.
Barregem les clares amb la llengua pastissera amb el bol dels rovells, de baix a dalt, amb molt de compte.
Quan els rovells i les clares estiguin barrejades, hi posarem la farina tamissada.
I s'acaba de barrejar.
Posarem la barreja en una mànega pastissera amb una broca llisa de 15 mm.
Farem els melindros sobre el paper de forn que ja hem marcat. Cal fer-los una mica separats perquè no es toquin quan s'inflin. En el mateix moment d'entrar-los al forn, amb un colador hi posarem sucre fi a sobre. (M'han sortit dues safates i les couré d'una en una).
Tindrem el forn calent a 200ºC i hi posarem la safata a dintre. En ser freda perdrà temperatura i ens hauria de quedar a uns 180ºC.
Després de 4 minuts (foto feta per davant del vidre)
Els deixarem coure uns 10 minuts. Han de tenir una mica de color, perquè no han de quedar molt cuits (els temps són mesures orientatives perquè depenen del gruix de la massa i del tipus de forn).

Dintre el forn s'hi veuen els suports de l'altura de la safata per poder graduar si es vol coure més la massa de sota o de sobre. Quan quedi bé és aconsellable apuntar en un paper l'altura de la safata, i així sempre quedarà igual. Cada forn és una història.

Amb els comandaments del forn es pot regular la temperatura de manera aproximada i poc fiable. Per això és aconsellable utilitzar un termòmetre específic pel forn que marqui la temperatura de forma exacta.
Els posem sobre una safata.


I aquí tenim els melindros, per fer un bon esmorçar o berenar, amb un bon tall de xocolata.  


9 comentaris:

  1. A més que semblen molt bons, els has explicat molt bé, aquests melindros, Ramon! Gràcies.

    ResponElimina
  2. jo en vaig fer una vegada i em van quedar molt bons! pero no superen els teus ni s'hi acosten! quina pinta, amb una bona tassa de xocolata...ufff...quina gana! petons

    ResponElimina
  3. Que bons que són , tant sols com amb xocolata. Molt ben explicat com sempre

    ResponElimina
  4. Ostres melindres casolans, si que han d'estar bons!! els industrials no m'agraden gens de sabor, però fa poc n'he descobert uns més "artesans" que poden passar, igualment hauré de provar a fer-los ;)

    ResponElimina
  5. aqutes melindros, está, bonissims!!!

    ResponElimina
  6. M'encanten i no n'he fet mai. Em sembla que després de veure els teus en faré aviat!
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  7. Ostres Ramón!!!!! m'encantaaaa. Aquests melindros els faig segur dels segurs mmmmmmmm. Quants records....
    Salutacions, Sandra.

    ResponElimina
  8. Parece DIVINO... Huuuuuuuuuuuummmmmmmmmmmmmm!!!
    Beijos Márcia (Rio de Janeiro - Brasil)

    http://decolherpracolher.blogspot.com

    ResponElimina
  9. Els hem fet seguint tots els passos i ens han quedat perfectes. Ens un crac Ramon, no tenen pèrdua si es segueixen les instruccions.

    ResponElimina