Avui Farem aquests ànecs de pasta choux i
nata, que amb una mica de pràctica no són difícils de fer i queden
espectaculars. Aquesta recepta és del meu amic i
mestre, en Miquel Brugués Costabella. Gràcies Miquel per
compartir-la!
Amb les proporcions d'aquesta recepta
sortirà un pes d'aproximadament de 475 g.
Ingredients:
1 = 165 g d'aigua
2 = 53 g de mantega (o 53 g de greix de
porc ben bo)
3 = 2 g de sal
4 = 135 g de farina tamisada
5 = 4 ous (225 g aproximadament)Posem la meitat de la pasta choux en una mànega pastissera.
He fet dues plantilles de plàstic i he marcat unes ratlles en un paper de forn per a què en
fer-los quedin com més iguals millor i en coure's no s'enganxin (això un bon pastisser no ho ha de fer, però per mi és molt més fàcil)
He posat el paper amb les ratlles
per sota sobre una làmina de silicona i una reixeta, perquè tinguin
força escalfor de la part de sota i així s'inflin molt més que en
una safata gruixuda, i amb la mànega amb broca arrissada de 14 mm he
fet la base.
Posarem la reixeta al forn a 200ºC. En
ser la reixeta freda baixarà la temperatura a 180ºC i es couen
sense ventilador. En cap cas es pot obrir la porta: sortiria el vapor
i no s'inflarien. Només es pot obrir quan estiguin daurades. Quan portaven 28 minuts de forn he tret la part
del coll. Després d'uns 32 minuts he tret les bases. El temps de
forn és orientatiu. Cal assegurar que quedi cuit de dins i sec per
fora. Heu de pensar que 10ºC més o menys de temperatura fa que
canviï un minut o dos el temps. Però sobretot cal evitar una pujada
d'escalfor cap al final perquè de seguida us tindria massa color.
Quan està ben fred, es talla per la
meitat amb un ganivet de serreta, amb molt de compte.
També tallarem la part de sobre.
Ingredients:
1 = 300 g de nata.
2 = 30 g de sucre.
Amb una mànega pastissera amb broca
arrissada de 14 mm els omplim de nata.
Els he empolsinat amb sucre fi.
Muntaren les peces fent l'acabat final.
Aquests ànecs els vaig regalar a una amiga. La vaig trucar i li vaig dir: escolta, tinc una colla de ànecs petits que no sé de què fer-ne. Te'ls portaré a casa teva. Em va contestar: no els vull pas!!! (es pensava que eran de veritat). Doncs te'ls porto ara mateix. Quan els va veure, tant dolços i macos, va estar molt contenta i així aquests ànecs varen tenir un final feliç.
Ha sobrat una mica de massa de pasta
choux i he fet aquestes lioneses petites, uns 55 g. Les he congelat i
dissabte, que venen els meus nets, les tindran per aperitiu, plenes de
paté o sobrassada.