A la nostra col·lecció no hi poden
faltar els bunyols de vent. Com que no porten llevat
són molt ràpids de fer i quan estan amassats ja es poden coure
de seguida.
Ingredients:
1 = 125 g de llet.
2 = 125 g de aigua.
3 = 100 g de mantega.
4 = 5 g de sal.
5 = 5 g de sucre.
6 = 2 g de matafaluga.
7 = 200 g de farina.
8 = 4 ous.Elaboració:
Posarem tots els ingredients en un cassó menys la farina i els ous.
Ho posem al foc i remenem fins que arrenqui el bull.
Amb l'espàtula ho remenem una mica depressa per a què no s'agafi al fons del cassó, deixant-la coure un minut o dos. La deixem refredar.
Els ous els haurem trencat en un vas.
Quan tinguem la pasta una mica freda hi tirem el primer ou de cop i
ho remenem amb l`espàtula. Ens quedarà molt tallada, no us
espanteu. Anirem remenant fins que ens quedi amassada i hi tirem un
altre ou. Aquets cop ja costarà menys i després els altres d'un a un. (Mireu els ous com s'en van de dintre
el vas.)
Amb la mà agafarem la espàtula, la tindrem molt poc untada d'oli i
a sobre amb la mànega i fem els bunyols.
Tindrem el oli calent ha 180ºC. Amb una rasqueta, també untada amb molt poc d'oli els posarem a la paella amb molt de compte que l'oli crema molt!
Quan estan cuits es treuen.
Ja els tenim fets.
Hem arribat el final d' aquesta recepta i espero que us agradi. El més complicat de tot és fer les fotos en el moment oportú ja que s'hi ajunten un munt de coses. La resta és un plis plas. Ara toca pensar en que faré la pròxima entrada.