A la nostra col·lecció no hi poden faltar els tortells petits de pasta choux, amb nata, caramelitzats, molt senzills i ràpids de fer i, sobretot, boníssims.
Amb les proporcions d'aquesta recepta
sortirà un pes d'aproximadament de 930 g.
Ingredients:
1 = 165 g d'aigua
2 = 53 g de mantega (o 53 g de greix de
porc ben bo)
3 = 2 g de sal.
4 = 135 g de farina tamisada.
5 = 4 ous (225 g aproximadament).
Posem la pasta choux en una mànega
pastissera.
Tenim la mànega amb broca llisa de 12
mm. Els he fet sobre paper de forn i aquest sobre una làmina de
silicona i una reixeta, perquè tinguin força escalfor de la part de
sota i així s'inflin molt més que en una safata gruixuda. En el paper hi he fet
unes circumferències amb un compàs, de 110 mm, per la part
de sota, perquè en fer-los quedin com més iguals millor i en coure's no s'enganxin.
I es van Coent.
Posarem la reixeta al forn a 200ºC. En ser la reixeta freda baixarà la temperatura a 180ºC i es couen sense ventilador. En cap cas es pot obrir la porta: sortiria el vapor i no s'inflarien. Només es pot obrir quan estiguin daurades. (En fer la primera foto als quatre minuts sense pensar-hi he obert la porta. L'he tancada de seguida! He tingut una emprenyada!!! He pensat a veure que passarà i ja els volia tornar a fer. Però al final han quedat la mar bé)
Posarem la reixeta al forn a 200ºC. En ser la reixeta freda baixarà la temperatura a 180ºC i es couen sense ventilador. En cap cas es pot obrir la porta: sortiria el vapor i no s'inflarien. Només es pot obrir quan estiguin daurades. (En fer la primera foto als quatre minuts sense pensar-hi he obert la porta. L'he tancada de seguida! He tingut una emprenyada!!! He pensat a veure que passarà i ja els volia tornar a fer. Però al final han quedat la mar bé)
Després d'uns 32 minuts. El temps de
forn és orientatiu. Cal assegurar que quedi cuit de dins i sec per
fora. Heu de pensar que 10ºC més o menys de temperatura fa que
canviï un minut o dos el temps. Però sobretot cal evitar una pujada
d'escalfor cap al final perquè de seguida us tindria massa color.
Quan està ben fred, es talla per la
meitat amb un ganivet de serreta, amb molt de compte.
Tornem posar la part de sobre dels
tortells i aquests sobre el marbre de la cuina una mica separats l'un
de l'altre. En un cassó farem el caramel i quan el tinguem mig fet,
abaixarem el foc per a que no escalfi tant, així tindrem més temps
per treballar-lo i quedarà un color molt més maco. Amb una cullera
el tirarem a sobre els tortells (compte que crema molt!). Quan el
caramel està ben fred, amb el ganivet repassem els talls (sempre hi queda
una mica de caramel).
Ingredients:
1 = 500 g de nata.
2 = 50 g de sucre.
Amb una mànega pastissera amb broca arrissada els omplim de nata.
Posem la part de sobre.
Ja estem arribant al final.