Avui farem un bescuit de pastanaga i
nous picades, molt i molt senzill.
Amb les proporcions d'aquesta recepta
sortirà un pes d'aproximadament 700 g.
Ingredients:
1 = 125 g de sucre
2 = 3 ous
3 = 60 g de nous
4 = 100 g de pastanaga ratllada
4 = 100 g de pastanaga ratllada
5 = 200 g farina fluixa
6 = 65 g oli d'oliva
7 = 65 g oli de girasol
8 = 5 g impulsor (llevat en pols Royal)
9 = 1/2 cullereta de canyella en pols
Sobre un tallador, amb l'ajuda d'un ganivet picarem les nous.
Ratllarem la pastanaga ben fina 100 g
Trencarem els ous d'un a un i així
mirarem que no hi quedi cap trosset de clova. Els anirem posant en el bol de l'amassadora. Hi posarem també el sucre. Muntarem el bol en el robot i el posarem a màxima velocitat.
En un altre bol s'hi posa la farina, les nous
picades, la pastanaga ratllada fina, l'oli d'oliva i girasol,
l'impulsor i la canyella en pols.
Amb una espàtula de fusta es barreja a
poc a poc.
Amb l'ajuda d'una llengua pastissera posem la barreja al bol.
I ho tornem a barrejar a poc a poc.
Fins que tot quedi ben incorporat.
Posem la massa en el motlle (qualsevol motlle que tingueu).I es va coent.
Quant estem en aquest punt hem de tenir el forn calent a 200ºC i hi posarem la safata. Les fotos per davant del vidre són fetes cada 4 minuts. Cap al final de coure s'ha d'anar amb molt de compte. Amb la punta dels dits es toca la massa: estarà bé si s'enfonsa una mica i recupera ràpidament la forma. Si no, cal una mica més de forn. Després de 24 minuts he tret la safata. Si mireu la temperatura de coure en el termòmetre de la foto són uns 180ºC.
Quan està ben fred es treu el motlle i el paper i ja el tenim
fet. Ja estem arribant al final.
I ja tenim la base per fer pastissos de bescuit de pastanaga.