Dies enrere vaig dir que faria
aquesta entrada i aquí la teniu per si la voleu provar: es tracta
d'una pasta salada per pica-pica, feta amb pasta de full de mantega i
formatges.
Amb les proporcions d'aquesta recepta sortirà un pes d'aproximadament 200 g.
Ingredients:
1 = Un tros de massa pasta de full 190 g.
2 = 100 g de formatge ratllat per fondre i
gratinar.
3 = 25 g de formatge en pols.
Aquest és el tros de massa de pasta de full feta amb mantega. Està sobre una
safata d'inoxidable posada al revés i freda (l'he tingut unes hores abans
dintre la nevera). Aquesta serà la nostra taula de treball.En estirar la massa no s'ha d'enganxar a la taula de treball. Si s'enganxa es nota; aleshores s'aixeca amb l'ajuda del corró i s'empolsina una miqueta.
Amb l'ajuda d'un regle i un ganivet s'afinen els costats.
L'altre costat també hi posem els
formatges i s'apreten. Quan he arribat a aquest punt he posat
la safata amb la massa a la nevera uns 30 minuts per a què es
refredi i així es talla molt i molt més bé. (les presses no
són bones per fer pastisseria.)
Amb un ganivet i un regle la tallem
per la meitat.
He posat un paper de forn en una safata
i aquest a sobre. Encara que estiguin una mica acostats no s'enganxaran, perquè en no portar sucre no s'aplanen.
I es van coent.Tindrem el forn calent a 200ºC. En ser la safata gruixuda els primers 8 minuts només tenia enceses les resistències de la part de sota. Després a dalt i ha baix. (dic això per què ens pot anar molt bé per altres coses en el moment de coure: el gruix de la safata l'hem de guanyar encenent el forn a dalt o a baix). La safata freda el farà baixar a uns 170ºC. Aquesta serà la temperatura que hem de tenir durant el temps de coure.
A la part de davant de la safata els faltava una
mica per coure's. L'hi he donat la volta i els he deixat coure 4
minuts més.
Han quedat ben cuits, i així la
pasta de full és més bona.
Aquí es veuen per la part de sota
han quedat ben rossets, ben cuits i bons.
Podeu fer-ho amb la massa que venen al super, congelada o fresca. Us serà molt més fàcil de fer, però feta com us explico queda molt més bona.