Amb cacau amarg farem
una altra entrada, la massa pel braç de gitano amb cacau.
Amb les proporcions d'aquesta recepta
sortirà un pes de massa d'aproximadament 325 g.
Ingredients:
1 = 4 rovells
2 = 1 ou.
3 = 4 clares
4 = 50 g+50 g de sucre.
5 = 38 g de farina.
7 = 12 g de cacau amarg
8 = 50 g de Maizena.
9 = 1/2 pell de llimona ratllada.
Elaboració:
Separarem les clares dels rovells dels
4 ous d'un a un, mirant que no quedi cap trosset de clova ni rovell. Han de quedar ben netes (és molt important perquè si hi ha una mica de
rovell no es muntaran).
Posem les clares en el bol de
l'amassadora. Aquest el muntarem al robot de cuina i batem les
clares a màxima velocitat, a punt de neu. També es pot
fer amb una batedora elèctrica de dues pales, o simplement, amb un
batedor a mà.
Quan comencin de separar-se de les parets (aquí portàvem 1'30
minuts) hi posem 50 g de sucre i ho batem una mica més.
Després d'uns 3 minuts.
Mireu com s'aguanten amb el batedor.
Netegem el bol i el batedor de l'amassadora i l'assequem. Posem els 4 rovells i l'ou sencer amb els 50 g de sucre restants, la llimona ratllada, la canyella i ho batem a màxima velocitat. També es pot fer amb una batedora elèctrica de dues pales, o simplement, amb un batedor a mà.
S'han de batre molt, uns 10 minuts
Entre les barreges de farines, cacau i clares la massa baixarà de volum, però quedarà prou espesa per poder-la estendre en una planxa.
I es va coent.
Apreneu de fer aquesta massa que és molt i molt bona. Amb una mica de pràctica és molt fàcil de fer i teniu la base per fer un munt de dolços.
Ja la tenim feta, ara anirem per fer els muntatges. En la propera entrada, farem el braç de gitano de trufa amb cacau.