Avui us porto un braç de trufa amb
massa de braç de gitano amb cacau.
Amb les proporcions d'aquesta recepta
sortirà un pes d'aproximadament 530 g.
Ingredients:
1 = Els mateixos que la massa del braç de gitano amb cacau.
Aquí tenim la planxa de la massa.
Amb un ganivet de serreta he tallat un
trosset (de dalt fa uns 320 mm i dels costats 190 mm). N'ha quedat un altre
trosset que serà per a una propera entrada.
Muntarem 500 g de trufa.
He posat una mànega de plàstic en un
pot de vidre per a què s'aguanti i hi he posat la trufa. Guardarem
una mica de trufa per repassar els costats i decorar.
Posem la massa al revés, de manera que la part de
sota quedi a dalt. Amb unes tisores tallo la punta de la
mànega per a que quedi una obertura d'uns 20 mm. Després poso la
trufa sobre la planxa a la part de dalt.
Amb l'ajuda del paper comencem a
cargolar-lo.
Amb l'ajuda d'un estri s'apreta per a
què ens quedi ben rodó (amb la mà esquerra s'aguanta el paper i
amb la dreta s'apreta).
Li donem voltes amb el paper i el
deixem reposar.
Després d'una petita estona traurem el
paper, amb un ganivet de serreta tallarem una mica els costat que
quedin ben rectes.
Amb un espàtula afinem amb trufa els
costats.
S'empolsina amb cacau amarg.
Posarem una broca arrissada petita
en una mànega i amb la trufa que hem guardat es decora al vostre
gust.
El posarem sobre una safata per fer
les darreres fotos.