dilluns, 17 d’agost de 2015

Braç de gitano de trufa amb cacau


Avui us porto un braç de trufa amb massa de braç de gitano amb cacau.

Amb les proporcions d'aquesta recepta sortirà un pes d'aproximadament 530 g.

Ingredients:

Aquí tenim la planxa de la massa.
Amb un ganivet de serreta he tallat un trosset (de dalt fa uns 320 mm i dels costats 190 mm). N'ha quedat un altre trosset que serà per a una propera entrada.
Muntarem 500 g de trufa.
He posat una mànega de plàstic en un pot de vidre per a què s'aguanti i hi he posat la trufa. Guardarem una mica de trufa per repassar els costats i decorar.
Posem la massa al revés, de manera que la part de sota quedi a dalt. Amb unes tisores tallo la punta de la mànega per a que quedi una obertura d'uns 20 mm. Després poso la trufa sobre la planxa a la part de dalt.
Amb l'ajuda del paper comencem a cargolar-lo.
Amb l'ajuda d'un estri s'apreta per a què ens quedi ben rodó (amb la mà esquerra s'aguanta el paper i amb la dreta s'apreta).
Li donem voltes amb el paper i el deixem reposar.
Després d'una petita estona traurem el paper, amb un ganivet de serreta tallarem una mica els costat que quedin ben rectes.
Amb un espàtula afinem amb trufa els costats.  
S'empolsina amb cacau amarg.  

Posarem una broca arrissada petita en una mànega i amb la trufa que hem guardat es decora al vostre gust.
El posarem sobre una safata per fer les darreres fotos.

A l'hora de tallar-lo, amb tanta trufa, podeu tenir problemes. Jo l'he congelat una estoneta i així es pot manipular més bé i els talls queden nets i macos. Ara a l'estiu podeu servir de postres un tall mig congelat d'aquest bracet i és superbo!!! I el més important és que porta molt poc sucre.