Aquí teniu més pa casolà, d'elaboració artesanal i aquesta vegada el farem rodó. Conté
només els quatre ingredients bàsics: la farina, l'aigua, el llevat i la sal. Veureu com creix la massa durant el temps de cocció, una cosa meravellosa.
Amb les proporcions d'aquesta recepta
sortirà un pes d'aproximadament 670 g.
Ingredients: i Elaboració:
Per la massa mireu l'entrada del Pa Casolà (és molt important la textura de la massa. Ha de ser la justa, que no s'enganxi a la fusta de treball ni a les mans; si s'enganxa, s'hi afegeix una mica de farina. Si és molt dura, malament rai. S'hi pot afegir aigua amb molt de compte i treballar-la una mica més). Es pot fer amb farines diferents i potser canviï la quantitat d'aigua.
Es tapa amb un drap per a què no li toqui
el aire, Es deixa llevar i després de 30 minuts
s'engega el forn. Jo l'he posat sobre la taula de la cuina a temperatura
ambient.
Després de 52 minuts ( 30 + 22 d'escalfar el forn.)
Amb molt de compte girant la cistella
el posem sobre una reixeta amb paper de forn. Quant menys el toquem i
remenem millor. En ser llevat baixaria la massa de cop.
I es va coent
El forn ha tardat 22 minuts per arribar
200ºC. Aquests minuts els hem d'afegir al temps de llevar. En ser la
safata freda, la temperatura baixarà a uns 180ºC, la temperatura de
cocció. Al forn hi he posat abans de engegar-lo, 2 plats amb aigua
per a què faci vapor, la crosta queda molt més bona. No hi poseu
una safata grossa amb aigua perquè traurà escalfor de les resistències de
sota i no es couria de la part de baix. I es deixa coure uns 45 minuts.
Com de l'altre.
I aquí tenim el nostre pa, sense conservants, colorants, additius, etc, només amb molta, molta il·lusió de part de qui l'ha fet.