dissabte, 10 de desembre de 2011

Rocs de coco

Modificada (26-6-2016)
Gràcies a tots i totes pels vostres comentaris que m'animen a continuar provant coses. Us deixo una recepta que vaig fer ahir amb els nens del Centre Obert de Banyoles. Són uns rocs de coco molt fàcils de fer i tan els educadors, com els nens, com jo, ens ho vàrem passar molt bé. Ah! I són molt bons!
Una abraçada!

En la propera entrada farem el Pa de pessic.
Amb les proporcions d'aquesta recepta sortiran aproximadament 510 g de rocs.

Ingredients:
200 g de coco ratllat.
200 g de sucre.
80 g de clara d'ou.
Elaboració:
En un cassó hi posarem el coco i també el sucre.
Es barregen els dos ingredients amb una espàtula de fusta.
Hi afegim les clares ou.
Es torna barrejar fins que quedi tot ben incorporat.
Es cou a foc molt suau, remenant a poc a poc fins que tingui una textura una mica enganxosa.
La massa quedara una mica calenta.
Es treu el cassó del foc. Sense treure la massa del cassó, amb les mans humides d'aigua, fem piràmides d'uns 17 g procurant que ens hi quedin arestes. Per fer-les totes iguals m'he fet un motlle d'inox.
Munto els dos mig-cons dins el con més gran, amb els dits els omplo de massa, ben apretat, i després desmunto els cons i ja tinc la piràmide.
Repasso les arestes i perfecte. (Es pot buscar algun sistema semblant.)
I es va coent.
Tindrem el forn calent a 200ºC, les resistències enceses a dalt i a baix, els courem con si fossin panellets uns 7 minuts, sense ventilador. Hi té molt a veure l'altura on posem la safata. Ha d'anar més aviat a la vora de les resistències de dalt. (En la foto 0 i 7 de coure veureu l'altura on l'he posat, comparant-la amb la sortida de l'aire calent que tenim ben bé en el centre del forn). Així quedaran amb una petita ombra de color i tous de dins, que és com són més bons.


Ja els tenim cuits, que es refredin ben freds i els adornarem amb xocolata.
Vist de dalt.
Vist de sota.

I es va fonent.
nº 1 Es posen els 125 g de xocolata negra, de llet, blanca, la que vulgueu en un plat fondo

nº 2 Va molt i molt bé aquesta pistola d'aire calent ( podeu fer-ho amb un assecador de cabells o al microones en petites sessions de 15 segons cadascuna.)

nº 3 S'aguanta a uns 10 centímetres d'alçada de la xocolata i amb la llengua pastissera es remena.

 nº 4 Es va fonent mentre que la temperatura no passi dels 55ºC.

nº 5 I afinant amb la llengua pastissera (també va molt i molt bé aquesta llengua pastissera amb termòmetre.)

nº 6 Fins que es refredi.

nº 7 A uns 31ºC-32ºC, és la temperatura que ha de tenir, el moment quan s'ha de començar a treballar la xocolata.

nº 8 Amb una cullera agafarem xocolata i la tirarem per sobre els nostres rocs. Si la temperatura la tenim correcta ens hi quedarà molt de gruix de xocolata. (aquest és el secret)


Sobre una safata.

I arriba l'hora de menjar-los. Que us vagi de gust, (són excel·lents !!!).

Aquí tenim una altra cosa que podem fer servir també per fer rebosteria.

4 comentaris:

  1. m'encanta el coco, aquets rocs al faré amb la meva petitia.

    ResponElimina
  2. al poble de la meva mare fan una cosa semblat que li diuen "coquitos"

    ResponElimina
  3. Hola Ramón, convidada per la Quima, em faig seguidora del teu blog.. aquests rocs de coco fan molt bona pinta, vaig a continuar mirant... Salutacions,

    ResponElimina
  4. Ramon aquest rocs tene molt bona pinta !!! No semblen gaire complicats..hauré de probar-los.
    Fins aviat.

    ResponElimina