divendres, 20 de desembre del 2013

Tronc de Nadal de crema de torró i nata


Avui farem el tronc de nadal de massa de braç de gitano, farcit de crema de torró i decorat amb nata i xocolata. Amb les proporcions d'aquesta recepta sortirà un pes d'aproximadament 980 g. 


Elaboració:
Aquí tenim un tros de massa pel braç de gitano de 340 / 230 mm. Podeu fer les mides que vulgueu (veure massa pel braç de gitano)
I aquí 120 g de torró de Xixona.
Amb les mans esmicolem el torró.
Elaboració: Crema de torró.
400 g de nata (veure muntar la nata)
Quan estem més o menys a la meitat de muntar la nata hi posem el torró esmicolat i s'acaba de muntar fins que ens quedi agafada al batedor. S'ha de saber plegar quan està al punt. No s'hi posa sucre perquè el torró ja en porta.
Posarem la massa de l'altre costat i amb una espàtula hi posem la crema de torró per tot arreu, menys uns tres centímetres de la part de baix. Quan apretarem ja quedarà soldat.
Amb les mans i amb l'ajuda del paper el cargolem una mica.
El cargolem tot, amb la mà esquerra s'aguanta el paper i amb la dreta i amb l'ajuda d'un regle l'apretem per a que quedi ben rodó. El deixem reposar un moment a la nevera.
He agafat una funda de plàstic de posar folis de paper, l'he tallat dels costat, l'he obert i en un costat hi he posat xocolata negra a 31ºC. Amb una cullera s'aplana una mica. N'hi afegim de blanca per sobre, no molta. Dobleguem el plàstic i amb les mans s'aplana per a que ens quedi d'uns 3 mm de gruix. Es deixa refredar.
Quan la xocolata està freda es treu el plàstic i amb les mans es fan trossets de diferents formes per posar al costat del tronc.
Amb un mànega i un cornet ben petit, farem decoracions de xocolata, diferents formes sobre un paper. Es deixen refredar.
 
Amb un ganivet de serreta tallarem dos talls en diagonal.
Posarem una mica de crema de torró a sota els talls i els posem a sobre el tronc, a cada costat.
400 g de nata muntada. (veure muntar la nata)
Posarem la nata en una mànega pastissera i el decorarem.
Amb una espàtula he aplanat las parts de sobre i els costas.
I fem l'acabat final.
Vist d'un costat.  
I de l'altre.

Es millor fer-lo un dia per altre i posar-lo a la nevera. Hem arribat al final de la recepta i es pot dir, al final del 2013. Que tingueu un bon Nadal, una molt bona entrada de l'any nou i un feliç 2014!


7 comentaris:

  1. Ramon un tronc bonissim.
    BON NADAL per tu també
    Petons

    ResponElimina
  2. T'ha quedat guapo de debò, Ramon!! Jo l'he fet diferent però no descarto el teu, que queda ben bonic, de color blanc! Bon Nadal!

    ResponElimina
  3. precios precios!! he fet el teu torró de xocolata blanca i countreau i es fantastic!! gracias artista i bones festse! un peto

    ResponElimina
  4. Hola Ramon, te molt bona pinta...
    Et desitjo un Bon Nadal i que al 2014 continuem gaudint de les teves receptes.

    ResponElimina
  5. Una delicia Ramon!!!!! aquest farcit t´el "copieteo"...Petons, Bon Nadal i bones Festes

    ResponElimina