Ingredients:
1 = 3 ous
2 = 100 g de sucre
Elaboració:
Trencarem els ous d'un a un i els posarem en un bol.Amb un batedor els batem com si féssim una truita, de manera que la clara quedi ben intregada als rovells.
Afegirem el sucre i ho remanem amb el batedor.
Posem la barreja en un cassó.
I ho remenem amb una espàtula de fusta.
Posem el cassó sobre el foc a mig gas i ho remenem sense parar, rascant el fons del cassó amb l'espàtula de fusta planera de sota, per a que no es torri fins que tingui la textura adecuada, com si fos una crema (escalfar el sucre fa que quedi espessa.)La posarem en un plat tapada en paper film per a que no li toqui l'aire i no agafi pela.
Amb aquest nou ingredient podrem fer un munt de coses. Les anirem fent a poc a poc i amb bona lletra.
Notes:
19-9-2019
Fa poc una
persona em va dir que seguint els passos de la recepta, la crema no
quedava bé, que l'havia fet unes quantes vegades i sempre es
cremava. Vaig pensar: caram, com pot ser?. Per què no queda bé?.
Li dic.... amb quin tipus de cuina la vas coure.
Amb una Placa de inducció.
Recordo que fa anys jo també ho vaig fer i vaig tenir molts problemes. Havia d'anar en un institut a fer una classe de pastisseria i havia de fer crema.
Vaig comprar un fogó petit elèctric per fer-la. A casa, amb aquest fogó, la faig fer 4 vegades, les 4 vegades ben cremada...
(Sort que ho vaig provar perquè si això et passa davant de 30 o 40 persones quedes molt fotut.... us ho dic per experiència perquè me n’han passat moltes)
Caram com pot ser ?.
La torno ha fer com sempre amb una vitroceràmica i queda perfecta a la primera. Per això vaig portar-la feta des de casa i vaig quedar com un senyor.
Per què no queda bé?.
Doncs suposo perquè el fogó elèctric que vaig comprar de inducció…aquest tipus de fogó fa que la crema surti malament.
Per mi, aquest és el secret....
Li dic.... amb quin tipus de cuina la vas coure.
Amb una Placa de inducció.
Recordo que fa anys jo també ho vaig fer i vaig tenir molts problemes. Havia d'anar en un institut a fer una classe de pastisseria i havia de fer crema.
Vaig comprar un fogó petit elèctric per fer-la. A casa, amb aquest fogó, la faig fer 4 vegades, les 4 vegades ben cremada...
(Sort que ho vaig provar perquè si això et passa davant de 30 o 40 persones quedes molt fotut.... us ho dic per experiència perquè me n’han passat moltes)
Caram com pot ser ?.
La torno ha fer com sempre amb una vitroceràmica i queda perfecta a la primera. Per això vaig portar-la feta des de casa i vaig quedar com un senyor.
Per què no queda bé?.
Doncs suposo perquè el fogó elèctric que vaig comprar de inducció…aquest tipus de fogó fa que la crema surti malament.
Per mi, aquest és el secret....
Un crema bàsica que trobo que s´ha de fer molt bé perquè quedi al punt.
ResponEliminaespero poder gaudir d'aquests nous postres
ResponEliminaJo tambe la faig així, però em varen ensenyar que la refredes sobre un marbre. Sempre ho faig així i queda molt bé...
ResponEliminaPetonets.
Jo n'he fet alguna vegada i crec que era d'una recepta teva .....va quedar molt bé: A veure quines receptes ens portaras amb aquesta gema.
ResponEliminaPetons
podríem fer les gemmes de nadal, i solucionat el preu car si les comprem!! Bona idea! Petons
ResponEliminaHolaaa, he trobat el teu blog visitant-ne d'altres!
ResponEliminaSempre m'ha quedat pendent fer crema pastissera, perquè no saber-la fer em priva de moltes altres receptes!
Així que serà de gran ajuda auqesta publicació, a més a més, explicat així no sembla tan complicada!
Emq uedaré per aqui com a seguidora!
Una abraçada!
http://www.lamevaprimeracuina.blogspot.com.es/
Torró de gema cremada!!!! Si us plau!!!! Les teves receptes són garantia d´èxit!!!
ResponEliminaRamon, la crema sempre passa bé, fins i tot quan no hi ha gana. Un pas a pas genial, com sempre!
ResponElimina