Aquesta entrada d'avui és senzilla però molt i molt bona (en farem més i les ajuntarem per una nova
col·lecció Pasta salada per pica-pica). Als anys 60 això no es feia diàriament, només per encàrrec. Quan fèiem aquesta rebosteria salada
teníem l'amo sempre al costat perquè el dolç no
ens agradava, però el salat ens l'haguéssim menjat tot. De seguida que la teníem feta se l'enduia a dalt a la botiga. Amb les proporcions d'aquesta recepta sortirà un pes
d'aproximadament 340 g.
1 = 1 làmina de pasta de full fresca de
275 g,
2 = filets d'anxova.
3 = olives verdes farcides d'anxova.
He posat la làmina de pasta de full
sobre la fusta de treball empolsinada amb una mica de farina. La
pasta de full l'he comprat fresca al super. Si la voleu fer vosaltres mateixos aneu a aquesta entrada.
He agafat un regle de fusta i he marcat quadrets
de 50 x 50 mm. Amb un ganivet els he tallat i
així queden tots iguals.
En un vas s'hi posa un ou, es bat amb una forquilla i es pinta amb un pinzell.
Hi poso al centre la meitat d'una oliva verda farcida d'anxova.
Envolto l'oliva amb un trosset de filet d'anxova.
Els poso en una safata de forn.
Tindrem el forn calent a 200ºC i hi posarem la safata. Hauria de quedar a uns 170ºC de temperatura.
Després de 20 minuts l'he tret.
Que maco i que booooo!
ResponEliminamolt boniques i mes que bones
ResponEliminaRamon llàstima que ja han passat les festes! A la propera que vingui els faig segur.
ResponEliminaTens un bloc per passejar-hi cada dia.
bonissim aquest canape i molt maco que t'ha quedat!! que bo!! petons
ResponEliminaOooh!què boniques...Quin amo més llest.Contractava personal al qual no li agradava el dolç: per tant, la comanda sencera. No tenia perill que el deixessiu sense braç de gitano.
ResponEliminaAquests aperitius volen, a mi m'encanten. Quan era petita els saladets de tonyina em portaven boja... una abraçada!
ResponEliminaQue bona la pasta salada!!!
ResponEliminaI la saata fa un goig!!!
Petonets
Un aspecte tan professional i tan senzilla de fer aquesta recepta! Te una pinta boníssima! Segur que no tardaré a provar-la.
ResponEliminaMontse.
Ho provaré sense dubtar!!! Tenen molt bona pinta!! Amb unes palmeres de pernil dolç i formatge i unes altres de sobrassada quedaran uns aperitius genials!!
ResponEliminaOhhh Ramon que bones aquestes pastes salades, ho provaré sens dubte!!
ResponEliminaRamon, gràcies per les teves paraules de felicitació
ResponEliminaQuina bona idea per fer-ho al pica pica !! Prenc la idea per montar un bon aperitiu.
ResponEliminaAbraçades.
recoraromas.blogspot.com.es/
Exit total! Jo li vaig possar les olives senceres, i a tots els hi va encantar!
ResponEliminaMolt fàcil i bona!!
Les vaig fer d'aperitiu la nit de cap d'any i vaig triomfar!! Gràcies!!!
ResponElimina