dimarts, 14 d’octubre del 2014

Borregos de Brioix


I aquí tenim els borregos de brioix, una especialitat de pa enriquit per fer uns bons esmorzars i berenars. A més, es conserven molt bé.

Amb les proporcions d'aquesta recepta tindrem un pes d'aproximadament 650g.

Aquí tenim les quatre tires de brioix de la recepta anterior que vaig fer un dia al vespre. Quan varen ser fredes les vaig tapar amb un paper de cuina i un drap per a que no els toqui l'aire.
L'endemà al matí amb un ganivet de serreta vaig fer els trossets d'uns 18 mm cada un, tallats una miqueta amb diagonal (va més bé que siguin ben fredes).

He posat els trossets sobre un safata de forn. Com que n'hi havien molts ho he fet en dues vegades.
Es posa la safata al forn a 180ºC sense ventilador, de manera que quan menys tinguem la porta oberta millor. En ser la safata freda baixarà la temperatura a uns 160ºC. Com sempre he estat tot el temps pendent del forn.
Després d'uns 10 minuts l'he tret del forn.
He posat la safata sobre el marbre, he tancat el forn per no perdre l'escalfor, i amb molt de compte, una mica despresa, he girat els borregos per torrar la part de sota i torno a posar la safata al forn.
Els he tret quan portàvem uns 6 minuts més (si es volem fer més torrats cal posar menys temperatura i més temps de forn).
Els he posat sobre una safata amb blonda. Estic content pel color amb què han quedat. A vegades en alguna entrada sempre hi tens algun petit problema i en d'altres li tens més gros, però en aquesta no sé què ha passat però tot ha sortit a la primera.


Apreneu de fer el brioix artesà, sense conservants, colorants ni additius i podreu fer aquests borregos que son boníssims. Quan estiguin freds de seguida els poseu en un pot de vidre ben tapat per a que no hi toqui l'aire i es guarden molt temps. Ja veureu que el pot l'obrireu més d'una vegada... quan en menges un en vols un altre. Amb aquesta mateixa tècnica els fèiem en aquells anys de 1960!

En la propera entrada arriben els panellets.


4 comentaris:

  1. Si que tenen molt bon color els borregos i cundeixen molt, encara que crec que molts díes no duraríen a casa meva.
    Petons.

    ResponElimina
  2. Con lo que me gusta a mi el brioix casero!! me apunto tu receta para probarla! tus borregos tienen una pinta fantástica! saludos,

    ResponElimina