dimecres, 24 de desembre del 2014

Torró de trufa i ratafia


El torró de trufa i ratafia és una barreja de xocolata blanca, nata, trossets d'ametlla torrada i, és clar, de ratafia, que li dóna un sabor bonísim!

Amb les proporcions d'aquesta recepta sortirà un pes d'aproximadament 410 g.

Podeu fer-lo en qualsevol motlle, però s'ha de folrar amb paper perquè sinó s'enganxaria en treure'l. Jo aquest l'he encamisaré amb xocolata blanca i així no s'enganxarà i li donarà consistència.
Posarem uns 100 g de xocolata blanca en un plat i l'escalfarem al bany maria. No ha d'entrar-hi ni vapor ni aigua. Podeu veure la temperatura de la xocolata a la recepta Torróde xocolata i nous de macadàmia.  
S'afina amb una espàtula i es deixa refredar.
Posarem la xocolata en el motlle i el mourem d'un costat a l'altre per a què la xocolata s'enganxi a tot vol. De seguida tombem el motlle sobre un plat per a que caigui la xocolata i només hi quedi una capa. Se'n diu encamisar un motlle.
En el mes de desembre les temperatures no són altes i s'ha refredat sense posar-lo a la nevera.
Ingredients:
1 = 250 g de xocolata blanca.
2 = 50 g de nata.
3 = 50 g d'ametlles torrades.
4 = 25 g de ratafia.
Sobre un tallador i amb l'ajuda d'un ganivet trinxarem les ametlles a trossets una mica grans.

En un plat hi posem els 250 g de xocolata blanca. S'escalfa al bany maria (mireu la temperatura de la xocolata), l'afinem amb una espàtula i la deixem refredar.
A partir d'ara els ingredients s'han de barrejar en aquest ordre: es tira de cop la nata al plat de la xocolata que haurem escalfat al microones i amb la llengua pastissera es barreja.
Posem de cop els trossets de les ametlles en el plat de la xocolata. Es barregen.
De cop hi afegim els 25 g de ratafia.
Es barreja i ja ho tenim a punt per omplir el motlle.
Es posa dintre el motlle.
S'aixeca uns 5 0 6 centímetres i es deixa caure per a què ens quedi ben compacte. Ho farem tres o quatre vegades.
Es tapa el motlle amb xocolata blanca.
El vaig fer un dia al vespre i l'endemà al matí el vaig treure del motlle.
Amb una mànega he fet tres punts de xocolata negra i a sobre hi he posat una ametlla torrada.
L'he posat en la capseta.
Es veu de dintre.

Si el feu amb un motlle amb paper i en treure'l no queda consistent, feu una capa fina de xocolata per sota, la deixeu refredar, li doneu la volta i una altre capa a sobre. Amb un ganivet de serreta hi feu unes ones i quedarà més ben acabat. La xocolata és el que el fa ser consistent. Podeu fer-lo més gros però no gaire gruixut, i després tallar-lo de la mida que vulgueu. 



Que passeu unes bones festes de Nadal, cap d'Any i Reis!



2 comentaris: