divendres, 6 de febrer del 2015

Coques de full i melmelada d'albercoc


Avui farem unes coques de pasta de full amb melmelada d'albercoc. Feia dies que estava pensant com fer-les i aquí teniu el resultat. Espero que les copieu, em faria feliç.

Ingredients:
1 = massa de pasta de full 250 g.
2 = melmelada d'albercoc.
3 = fruites confitades verda i vermella.
4 = sucre.
Elaboració:
He empolsinat una miqueta la fusta de treball i hi he posat la làmina de pasta de full de 270x 170x5 mm. Millor que aquests 5 mm fossin una miqueta més gruixut. Però aquesta marca ve així.
Amb un "talla-pastes" rodó de 85 mm les he tallat. (el "talla-pastes" ha de ser molt fi perquè sinó es solden els fulls).
I amb l'ajuda d'un corró he estirat la massa fins que quedés d'uns 150 mm. En un vas s'hi posa un ou, es bat amb una forquilla i les pintem de sobre amb un pinzell.
Les ensucrem.
Aquí tenim un tall de rodó d'inoxidable de 9x 80 mm i un paper de forn de 50x80 mm.
Amb el paper he envoltat el tall de rodó, igual que el meu pare molts i molts anys enrera feia els cigarrets. L'he posat ben centrat sobre la coca, fent una mica de pressió a sobre per a que no es mogui.
Tindrem el forn calent a 200ºC. La safata freda el farà baixar a uns 170ºC. Aquesta serà la temperatura que hem de tenir durant el temps de coure. Fotos fetes per davant el vidre cada 4 minuts.


Després de 16 minuts (dependrà de si són grosses o petites) Quant han estat fredes, amb la punta d'un ganivet l'he passat a cada costat del paper i he tret el rodó de manera que ens ha quedat la barqueta. Amb aquestes barquetes farem un munt de coses!!!!
En un cassó hi posem una mica de melmelada d'albercoc, aigua i sucre. Ho posem al foc i ho deixem bullir un minut. Ho passem per un colador i amb un pinzell les pintem.
He posat melmelada d'albercoc en un plat, l'he aixafat una miqueta amb una cullera i l'he posat dintre una mànega amb broca i he emplenat la barqueta. Al final l'he adornat amb fruita. Aquestes coques tenen un pes de 45 g cada una.
Les he posat sobre una safata.




En tallar la massa en rodones han quedat uns quants trossets de massa (uns 86 g). Què n'he fet?, doncs he fet aquestes ulleres. En els 86 g de massa hi he barrejat 35 g de sucre a poc a poc i amb un corró s'estira i així va agafant el sucre. Fent un rectangle de més o menys 80 mm per 200 mm, cargolarem la massa d'un costat i de l'altre formant la ullera i les tallarem uns 10 mm. Després les courem al forn.

I al final, les he regalat a unes amigues.