dijous, 3 de desembre del 2015

Borratxos de crema sense lactosa

Avui farem borratxos de crema cremada sense lactosa. Per fer-los hem de tenir dos preparats: la base de les Sares i la crema de cremar sense lactosa. Es diuen borratxos perquè, si es vol, es banyen amb conyac. 
Molta gent em diu que darrerament sempre faig postres sense lactosa. Però amb la mateixa tècnica i canviant els ingredients, podeu fer el que vulgueu.

Amb les proporcions d'aquesta recepta sortirà un pes de borratxos de aproximadament de 570 g.

Elaboració:
Aquí tenim la base de les Sares
Amb un ganivet de serreta les tallem per la meitat.
He posat una mica de sucre a la part de sota i amb la pala ben calenta els he cremat, molt poc.  
He voltat el borratxo. Aquest és el moment de, si es vol, posar-hi unes gotes de conyac.
Aquí la crema de cremar sense lactosa amb les mateixes mesures que la recepta 325 g.
Amb la espàtula es posa la crema de cremar a sobre.
Amb la mà s'ensucren i amb la pala ben calenta es cremen una mica, amb molt de compte.
És millor tornar a posar-hi sucre i cremar-lo dues vegades.
En un cassó hi posem tres cullerades de melmelada d'albercoc, una cullerada d'aigua i una cullerada de sucre. Ho posem al foc remenant amb una cullera i ho deixem bullir un minut. Ho passem per un colador, apretant amb la cullera i quedarà un xarop. Amb un pinzell els pintem amb molt de compte.
Els he posat cada un dintre una càpsula de paper i sobre una safata amb blonda.


I tenim unes postres ben senzilles, bones i ràpides de fer!