dimarts, 21 d’agost del 2012

Gelea de poma


Avui farem gelea de poma. Aquesta gelea la podem fer servir per pintar bracets, pastissos de crema cremada, pasta de full de fruita o la mateixa fruita per donar-li brillantor. Sembla difícil de fer-la, però amb una mica de pràctica es ràpid i va molt i molt bé. Anem per feina.

Ingredients:
1 = 1000 g de pomes reineta o golden
2 = 1200 g de aigua
3 = 50 g de suc de llimona
4 = sucre (el mateix pes de suc de quan estan cuites i colades)
Netejarem les pomes i les posarem tallades, amb pell i pinyols, en una olla. Les cobrirem d'aigua.
Les posarem a bullir a foc suau durant 60 minuts, tapades però amb una mica d'obertura. Va molt bé fer un paper de forn de la mida de l'olla amb un petit forat al centre i posar-lo a sobre.
Després d'aquest temps ho colarem. Amb una cullera he fet una mica de pressió sobre les pomes en el colador per aprofitar tot el suc. S'hi posa el mateix pes de sucre i amb una cullera es remena.
Es posa al foc fins que arribi a 105ºC (per arribar a 105ºC costa una mica... no us espanteu... paciència). Quan està en aquest punt s'hi afegeixen els 50 g de llimona, es remena amb una cullera, i es deixa bullir un minut més. Si apareix escuma, es va traient.
Es deixa refredar una mica i la posem en un bol i la tapem amb un tapador. No es remena durant un dia, fins que estigui ben quallada.
Després d'aquest temps l'he posat en uns pots petits de vidre. Fixeu-vos en la cullera i com ha quedat quallada. 
He tapat els pots, els he posat en una olla cobertes d'aigua i els he fet bullir 15 minuts. Després els he deixat refredar en la mateixa olla 24 hores. És a dir, el fem al bany maria.


Si no es fa al bany maria, dura tres mesos a la nevera. Si la posem en pots i es fa al bany maria es guarda anys sense estar a la nevera. He fet servir pots petits perquè així es gasta més depressa. En la propera entrada, farem el pastís de pera en almívar i el pintarem amb gelea de poma.

                                 

6 comentaris:

  1. Ramon aixó si que ho tinc que probar .....ara al setembre quan no faci tanta calor.
    Petons

    ResponElimina
  2. Hola Ramon! Tinc un problema. He bullit un kilo de pomes en un litre d'aigua per fer la gelea, pero m'ha quedat nomes un gotet de liquid. Que faig? Li puc afegir aigua??? Es que quan el faci bullir amb el sucre ja em quedare sense res. Gracies!!!!

    ResponElimina
  3. Hola Ramon! Tinc un problema. He bullit un kilo de pomes en un litre d'aigua per fer la gelea, pero m'ha quedat nomes un gotet de liquid. Que faig? Li puc afegir aigua??? Es que quan el faci bullir amb el sucre ja em quedare sense res. Gracies!!!!

    ResponElimina
  4. Jo ho tornaria a fer tot de nou: netejar les pomes i posar-les tallades, amb pell i pinyols, a l'olla. Les cobreixes d'aigua. Les poses a bullir a foc suau, durant 60 minuts, tapades però amb una mica d'obertura. Va molt bé fer un paper de forn de la mida de l'olla amb un petit forat al centre i posar-lo a sobre. No hauries de tenir cap problema i t'hauria de quedar molt líquid.

    Salutacions

    ResponElimina