dissabte, 8 de setembre del 2012

Lioneses (I)


Aquí tenim lioneses de crema i de nata, la meitat amb caramel a sobre. També en farem de trufa i les empolsinarem de sucre fi. Les mesures dels ingredients són les mateixes de la pasta choux, i les omplirem de crema, nata i trufa (les mesures de crema, nata i trufa són de 250 g cada una).
Amb les proporcions d'aquesta recepta sortirà un pes d'aproximadament de1000 g.
Posem la pasta choux en una mànega pastissera.
Amb la mànega he fet muntanyetes de la mida de mitja nou. Les 10 del costat dret les he fet més petites. Cal posar-les una mica separades perquè s'inflaran molt i es podrian tocar.
Posarem la safata al forn. Es couen primer uns 15 minuts a 200ºC i seguidament s'abaixa a 180ºC i es couen 15 minuts més, sense ventilador. En cap cas es pot obrir la porta: sortiria el vapor i no s'inflarien. Només es pot obrir quan estiguin daurades.
Aquesta foto l'he feta quan portaven 7 minuts de forn.
Després de 30 minuts. El temps de forn és orientatiu. Cal assegurar que les lioneses quedin cuites de dins i seques per fora.
Quan estan fredes, es tallen amb un ganivet de serreta, però no del tot. S'ha de mirar que la part més maca ens quedi a davant.
He posat sucre en un cassó i aquest al foc. Quan està una mica fos, he abaixat el foc per a que es faci a poc a poc. He posat les lioneses sobre dues rajoles, tot i que també va bé sobre el marbre. Les del costat dret ja són plenes de crema i les altres ho seran de nata. Quan tenim el sucre al seu punt, n'hi tirem a sobre amb un cullera. S'ha d'anar amb molt, però molt de compte perquè el sucre crema molt.
Per les del costat esquerra, he repassat el tall amb el ganivet de serreta i amb la mànega pastissera les he omplert de nata.
He omplert les altres amb crema, nata i trufa i les he empolsinat amb sucre fi.
En una safata amb blonda.
Aquí en tenim tres. Eh que són maques i bones!!!!!!
I aquí hem arribat al final d'una altra recepta.

Aquestes són les més petites i les podem fer servir per fer una bona safata de rebosteria. És una de les peces que no hi poden faltar.
En la propera entrada, farem boletes de coco i xocolata.

                                      

4 comentaris:

  1. No n'he fet mai de lioneses, i saps perquè... doncs en fa mandra el farciment ;-) I m'agraden moltíssim!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  2. UN DELS MEUS DOLÇOS PREFERITS, QUE MAI M'HE atrevit a fer
    FELIÇ DIADA!

    ResponElimina