Modificada
(9-7-2016)
Ara ha arribat l'hora: amb tot el que
tenim ja podem anar per feina i muntar el pastís. Per muntar-lo hem
de tenir tres preparats diferents: el pa de pessic, la nata i la
crema de cremar.
Aquest pastís de crema cremada l'he
omplert de nata. Es pot fer tot de crema, però a la part del mig hi
posaren la crema pastissera, no la de cremar. El podem adornar amb
nata, cireres vermelles, maduixes, tota classe de fruita.
En la propera entrada, farem muntar
mantega i ametlles torrades.
Amb les proporcions d'aquesta recepta
sortirà un pastís d'aproximadament 840 g.
Anem a fer-lo.
Va molt bé deixar refredar unes hores
el pa de pessic, o fer-lo el dia abans. Si el fem el dia abans, quan
estigui fred convé tapar-lo amb un drap per a què no s'assequi.
Muntatge:
Amb un ganivet de serreta es talla el
pa de pessic.
Per la meitat.
Posem la part de sota sobre un disc de
cartó una mica més petit de diàmetre i així el podrem manipular
molt més bé.
Amb una mànega amb broca arrissada
posem la nata a la part del mig. (200 g)
Sense arribar a la vora.
Es tapa el pa de pessic amb l'altre
meitat i s'apreta una mica. No ha de sortir la nata pels costats i ha
de quedar una mica d'obertura que quedarà plena de crema. Si hi surt
nata tindrem problemes a l'hora de cremar.
Amb la esquerra s'aguanta el pa de
pessic i amb una espàtula s'hi posa crema de cremar. (325 g)
A tot vol de la paret.
També a la part de sobre.
S'escalfa la pala de cremar ben
calenta, així en cremar no s'hi agafarà el sucre. Si es freda
malament. He posat el pastís en una safata i l'he cremat sota
l'extractor de la cuina perquè fa molt de fum. Quant el tinguem bé,
es posa una mica de sucre, tan a les parets com a sobre.
Es crema amb molt de compte la paret.
I també la part de sobre.
És millor tornar a posar-hi sucre.
I cremar-lo dues vegades.
En un cassó s'escalfa gelea de poma i
amb un pinzell es pinta el pastís, amb molt de compte (més endavant
farem la recepta de com fer la gelea de poma, ja veureu que es
fàcil.)
També es pot fer diferent: en un cassó
hi posem una mica de melmelada d'albercoc, poca aigua i poc sucre. Ho
posem al foc i ho deixem bullir un minut. Ho passem per un colador i
amb un pinzell el pintem.
L'he adornat amb dues barretes rodones
de xocolata de colors.
Vist de dins.
Un trosset.
OOOOOOHHHHH, QUE BÓ
ResponElimina¡¡¡¡FELIÇ ANY NOU!!!!
ResponEliminaBoníssim!
ResponEliminaRamon aixó te una pinta d'allò més bò !!! ... Mare meva ara mateix hem menjaria un trosset.
ResponEliminapetons i Bon any Nou !!!
QUIN PASTISSET!, una recepta per a pastís molt temptadora Ramón! i molt nostre...això de la crema cremada és únic!, de fet, a mi, només m'agrada la crema si és cremada, mira tú si sóc fina...je,je. FELIÇ 2012!!!
ResponEliminaQuina bona pinta!! la crema cremada es pot cremar amb un soplet de cuina? va igual de bé? Moltes gràcies!
ResponElimina