Modificada
(3-7-2016)
Ara anirem per muntar la crema de
mantega, un ingredient que es fa servir molt per fer dolços.
En la propera entrada, farem el pastís
de Sara.
Amb les proporcions d'aquesta recepta
sortirà un pes de crema de mantega d' aproximadament 330 g.
Ingredients:
1 = 170 g de mantega.
2 = 85 g de sucre.
3 = 85 g d'aigua.
Elaboració:
En el cassó de l'aigua hi posem el
sucre.
Es remena amb un cullera i es posa al
foc tot remenant, fins que arribi a bullir. Després es deixa
refredar.
Per fer la mantega pomada (és a dir,
que tingui una textura tan tova com una pomada), es posen els 170 g
de mantega tallats a trosset petits dintre un bol i aquest en el
microones en petites sessions de 10 a 15 segons. Amb la llengua
pastissera es va remenant amb suavitat fins que tingui una textura
tant tova com una pomada: s'ha d'aguantar amb la llengua pastissera
de costat (si us queda massa tova la posem a la nevera i s'espera
fins que us quedi pomada. Ara bé, és millor que surti a la primera)
També es pot fer sense microones: quan
tenim el sucre calent, amb un cullera en tirem una mica dintre el bol
i amb la llengua pastissera l'afinem igual com ho he explicat. Quan
la tinguem pomada, deixem refredar la resta del sucre.
Quan la tinguem pomada s'ha de batre
uns 3 minuts amb un batedor de mà, per a què ens quedi blanca i
esponjosa
Aleshores s'hi incorpora el sucre fred,
de mica en mica, dues cullerades i es bat amb el batedor, fins que
quedi lligada. Tornarem a tirar-hi dues cullerades més i ho tornarem
a batre, les vegades que faci falta, fins que s'acabi el sucre.
Es pot fer amb la batedora de dues
pales.
Aquí ja hi tenim tot el sucre. S'ha
d'aguantar la crema de mantega amb el batedor i amb un petit copet ha
de caure. Aquests és el secret per a que quedi bé (si queda dura,
perquè això depèn molt de la temperatura ambient, la posem uns
segons al microones.)
I ja la tenim feta.
De totes maneres el que va més bé de
tot és el robot de cuina.
Es posen els 170 g de mantega tallats a
trosset petits dintre el bol.
Amb la pistola d'aire calent o un
assecador de cabells se li dóna una mica de escalfor.
També va bé escalfar la part de fora.
L'he batut uns 3 minuts. Ha de quedar una textura tan tova com una
pomada. Si es bat abans de posar-hi el sucre quedarà molt més
blanca.
Aleshores s'hi incorpora el sucre fred.
De mica.
En mica.
L'he batut uns 10 minuts.
Sempre s'ha d'aguantar la crema de
mantega amb el batedor i amb un petit copet ha de caure.
I ja la tenim feta.
Ja veureu que es molt fàcil de fer.
Ara torrarem les ametlles laminades.
Podem torrar així, també el granet o el palet d'ametlles.
Ingredients:
1 = 140 g de ametlles laminades.
Posem les ametlles laminades en una
safata al forn, a 200ºC. En ser la safata freda el farà baixar a
uns 180ºC, 5 minuts més o menys.
Si cal, es remena amb una espàtula de
fusta un parell o tres vegades per a què es torrin totes igual.
No es pot deixar el forn, uns segons de
coure de més i ja les tenim massa torrades.
I són molt més bones amb un color
suau.
Ui! Aquest apunt d'avui m'ha fet recordar que fa molt de temps que no menjo "sares" i què bones són!
ResponEliminaJO TAMBÉ FA TEMPS QUE NO EN MENJO I PASSAT SETMANA SANTA JA LA FARÉ, ARA TOCA FER BUNYOLS
ResponEliminaPer cert Ramón, també tinc un blog de postres, es:
ResponEliminadara-vadepostres.blogspot.com
De moment no está tan ben detallat amb fotos, però tot arrivarà
He provat varies receptes diferents de mantega dolça i aquesta es la millor. La versio de xocolata tambe esta bonisima!
ResponElimina