Els cubanitos
de xocolata són molt senzills de fer i són molt bons. Aquí hi tenim
les postres per un dinar de festa major. Per fer-los hem de tenir
cubanitos, xocolata, nata, granet d'ametlla torrat, boletes de sucre multicolors i fideus de xocolata.
Amb
les proporcions d'aquesta recepta sortirà un pes aproximadament de
480 g de “cubanitos”
Ingredients:
1 =18
cubanitos
2 = 200
g de xocolata per fondre
3 = 100
g de granet d'ametlles
4 = fideus
amb gust de xocolata
Es
posen els 200 g de xocolata en un bol de vidre i es posa en el
microones en petites sessions de 15 a 20 segons cadascuna.
Es
deixa refredar fins a 30ºC, que es el moment quan s'ha de començar
a treballar la xocolata. A
l'hora de treballar-la s'ha d'anar de pressa perquè si queda
freda no es pot treballar bé. Si passa l'haurem de tornar a escalfar al
microones tal com he explicat abans.
Es
posen els cubanos dintre la xocolata d'un en un i amb unes pinces els girem. Han de quedar coberts de xocolata,. Es posen sobre
una reixeta i es deixen refredar una mica.
Per
fer-los amb ametlla es posen en un plat amb ametlles
torrades, els girem per a que s'hi enganxin. Pels de fideus de xocolata he fet el mateix procediment.
Important: S'ha d'anar amb compte que no es refredi massa la xocolata.
Quan
estiguin freds, agafarem un cubanito amb una mà i amb l'altra agafarem la mànega pastissera i els omplirem de natal(És millor omplir-los abans de servir-los, ja que si es fa
molt abans la nata ablaneix el cubano)
Amb
un ganivet afinem els costats. Es
poden empolsinar amb sucre fi amb un colador (no ho he fet amb els d'ametlla).
Els
he posat cada un en una càpsula de paper.
Aquí
n'he fet trossos de 20 mm, fent el mateix procediment
dels altres. Els del centre estan drets. Es rebosteria d'aquellsanys de 1960. D'aquí endavant anirem fent més coses de rebosteria, i quan en tinguem moltes farem una entrada que les expliqui totes.
Ramon són fantàstics feia anys que no en veia!
ResponEliminaque bons i senzills que semblen de fer!! jajja aixo del sacador m'ha fet molta gràcia!!
ResponEliminaQuina bona idea, ho provaré a casa!
ResponEliminaRamon que bons ............unes postres fantàstiques.
ResponEliminaPetons
Aqui si que m'has tocat el meu punt débil....desde que vaig publicar els búlgaros que pensava en fer cubanitos. Es que m'encanten. I tinc una hisòria amb aquets pastissets, que ja explicare el dia que els faci...
ResponEliminaT'han quedat perfectes!!
Petonets.
Gemma, ja els pots fer segur que te quedaran molt i molt be, els búlgaros també els volia fer jo i algun dia als faré.
ResponEliminaEntre tu i la Gemma em feu venir ganes d´arremangar-me!!! És tant bona la pastisseria tradicional, oi??
ResponEliminaPer cert, Ramon espero els teus apunts de reposteria...A casa és Festa Major quan en comprem però ja esperen que els faci jo algun dia.
Una abraçada.
Sembla mentida que receptes que semblen molt complicades, puguin ser tan senzilles. T'han quedat genials, segur que són boníssims.
ResponEliminaAvui, a ESfruita, la botiga online de fruita i verdura de qualitat, us proposem unes flors de carbassó arrebossades, acaben d'arribar a ESfruita i són realment boníssimes. www.esfruita.com/assessorem/flors-de-carbasso-arrebossades
Una fantastica e originale idea!!!! Complimenti!!! Un abbraccio
ResponElimina