Aquí tenim el braç de gitano de
crema, com sempre senzill i ràpid de fer, molt bo i bé de preu. Per fer-lo calen dos preparats
diferents, la massa del braç de gitano i la crema pastissera. Amb això ja
podem començar. Amb les proporcions d'aquesta recepta sortirà un
pes d'aproximadament 1000 g.
Aquí tenim la planxa per fer el braç. La recepta i les mesures dels ingredients són les de la massa del braç de gitano.
He fet la crema pastissera amb 600 g de
llet, 96 g de sucre, 7 rovells de ou i una branca de vainilla o pell de
llimona i canyella, 48 g de maizena o midó de blat. La deixarem
refredar.
Posem la planxa de 350/270 mm al revés
sobre un paper. Traurem el paper de sobre i amb un ganivet
afinem la part de dalt i de baix.
Amb les mans i amb l'ajuda del paper el
cargolem una mica.
El cargolem tot, amb la mà esquerra
s'aguanta el paper i amb la dreta i amb l'ajuda d'un cartró l'apretem
per a que quedi ben rodó.
El deixem reposar un moment.
Amb un ganivet s'afinen els costats. S'hi posa una mica més de crema.
Posem sucre sobre el paper.
Donem voltes
al braç i així ens quedarà ben ensucrat.
Es decora al vostre gust i el posarem sobre una safata amb blonda.
Vist de dins.
Us animo a fer-lo. Jo he passat una estona ben bona fent aquesta recepta.
Ohhh m'encanta sempre aprenc coses noves al teu blog Ramon, quina manera tant original d'ensucrar-lo!!!
ResponEliminael de crema i el de nata son els meus preferits!!! com et queda tan bé...?? genial!! si pogués tenir-lo a prop...petonets
ResponEliminaCom sempre.. un goig passar pel teu blog. Aquest braç de gitano farcit de crema el meu preferit del mon mundial!!!! petons,
ResponEliminaRamon com sempre un braç genial!! El de crema el meu preferit de tots, encara que tampoc li faig cap lleig al de nata ni al de trufa , però la crema millor que millor:
ResponEliminaPetons
De braç de gitano no n'he fet mai cap. Ara no tinc excusa.Aquest es fabulos.Una altra recepta que me deixa merevellada.
ResponEliminapetons
Jo sempre el faig amb yema blana cremada per sobre...es com ens el comprava l'avi Ramón els diumenges...
ResponEliminaPetonets.
Ramon ara en menjaria un bon tros!!!!
ResponEliminaNo m'entusiasme molt el braç de gitano, només quan és de crema i no porta yema cremada per sobre hi faig bona queixalada. o sigui ramon que el teu el compro ara mateix! Petons
ResponEliminaAquest ès dels meus preferits, que bonic que t'ha quedat!
ResponEliminaQuines mans que tens Ramón... fas que un simple braç de gitano sigui la cosa més especial. Una presentació de 11!
ResponEliminaPetons, Sandra.