Aquesta segona entrada de xuixos la
farem amb una altra tècnica per poder-los farcir amb més quantitat
de crema, o de nata, o de trufa...
Ingredients:
1 = 150 g de farina de força.
2 = 12 g de llevat frecs (Levital)
3 = 90 g d'aigua
Ingredients:
2º Elaboració:
1 = 350 g de farina de força.
2 = 100 g de sucre.
3 = 50 g de mantega (o greix de porc)
4 = 2 ous.
5 = 1 llimona rascada.
6 = 2 g de sal.
7 = 4 g d'oli d'oliva.
Aigua poca, segons la textura de la
pasta. (Es molt important la quantitat.)
Elaboració;
La primera i segona elaboració és la mateixa que la del tortell de massapà. Quan la pasta està ben fina es posa sobre la fusta de treball una mica empolsinada de farina i l'aixafem doblegant els costats cap al mig unes tres vegades.
Elaboració;
La primera i segona elaboració és la mateixa que la del tortell de massapà. Quan la pasta està ben fina es posa sobre la fusta de treball una mica empolsinada de farina i l'aixafem doblegant els costats cap al mig unes tres vegades.
I donant-li forma rodona.
Sobre la fusta de treball empolsinada amb una mica de farina i amb l'ajuda d'un corró s'estira. Si ens costa, es deixa reposar i la tornem estirar.
Ha de quedar amb uns 8 mm de gruix. Amb un
pinzell hi posarem una mica de mantega pomada o greix de porc.
Ara tenim un pes de massa de 990 g. Amb el corró la tornem a estirar.
Ens ha de quedar de 420 x 210mm.
Amb un ganivet tallem els trossets de 55 g cadascun. Si ho fem exacte, tots els xuixos quedaran
igual.
Untarem la fusta de treball i el corró amb una mica d'oli. Hi posem un trosset a sobre i amb el corró l'estirem.
Ja el tenim cargolat.
Tindrem la safata de forn untada amb molt
poc oli per a que no es moguin, i amb un pinzell untat d'oli els
pintem.
Ara és l'hora de coure'ls (molt de compte perquè l'oli crema molt!). Posarem el xuixo sobre la rasqueta. Recordeu que quan la pasta ha llevat quan
menys la toquem i remenem millor. Els hauríem de moure només amb
el pensament.
Es couen de la part de sota. Direu: "quina feinada d'un en un!". Però quan una cosa es fa amb gust, el temps no compta.
Es treuen amb les pinces quan estiguin cuits.
Els posem sobre una safata amb paper absorvent.
Amb l'ajuda d'una mànega els omplim de crema pastissera 600g de llet, nata, trufa. Els posem en un plat amb sucre i ens quedaran ben ensucrats
Els posem sobre una safata amb paper absorvent.
Amb l'ajuda d'una mànega els omplim de crema pastissera 600g de llet, nata, trufa. Els posem en un plat amb sucre i ens quedaran ben ensucrats
Hem arribat al final de la segona recepta de xuixos, plens de crema d'un costat a l'altre!!!
OHHHHHHH.......Ramon aquest així encara m'agraden més. Veig que tindre que comprar-me el tubos d'acer . T'han quedat perfectes.
ResponEliminaPetons
mare meva mareta!! sort que no et tinc a prop que sino ja pesaria vint quilos de més!! fantàstic!! petons
ResponEliminaQuina delícia! Quins records!
ResponEliminaGuau!!!!! xuixos se’m fa la boca aigua nomes mirar-los.
ResponEliminaSalud i que aprofiti
La meva recepta, us desitjo sort... https://croissantsysuxos.es.tl/
ResponElimina