Avui farem panets de llet, senzills de
fer i boníssims.
Ingredients:
1 = 500 g de farina.
2 = 10 g de sal.
3 = 40 g de sucre.
4 = 20 g de llet en pols.
5 = 280 g de llet.
6 = 25 g de mantega.
7 = 15 g de llevat fresc (Levital)
Posarem en el bol de l'amassadora la
farina, sal, sucre, llet amb pols, mantega pomada (l'escalfarem al
microones) i amb una cullera ho barrejarem (es pot amassar a mà fent un volcà de
farina, més o menys com en la segona elaboració de la pasta de brioix)
Escalfarem la llet en un cassó fins a 30ºC. Després la tirarem en un
vas on hi tindrem el llevat. Amb una forquilla l'afinem. Muntarem el bol a
l'amassadora, a velocitat lenta, hi afegirem el llevat i ho
deixarem amassar uns 10 minuts.
Després posarem la massa sobre la fusta
de treball, empolsinada amb una mica de farina. L'aixafarem amb
les mans doblegant els costats cap al mig. Ho farem unes tres vegades
i li donarem forma rodona.
Posarem la massa en un bol (unes tres
vegades més gros que la massa), empolsinat amb una mica farina, i després al forn a 30ºC.
Després de 20 minuts la traurem, la
posarem altre vegada sobre la fusta de treball, i la tornarem a aixafar doblegant els costats cap al mig unes tres
vegades més.
Farem un cilindre i amb un ganivet
tallarem trossets d'uns 75 g cada un. Els pesarem per a que ens quedin
tots iguals.
Amb la mà a sobre del trosset li donarem voltes fins que quedi ben rodó.
Els posarem sobre una safata de forn una mica separats perquè en llevar no es toquen.Amb ganivet ben fi s'hi fan uns talls. En un vas es bat un ou i amb un pinzell es pinten.
Els posarem al forn a 30ºC amb un cassó d'aigua bullint a sota.
Després de 20 minuts es treu la safata del forn.
Amb un drap es treu l'aigua o la
humitat que hi hagi dintre el forn i es posa a 200ºC. Posarem la
safata al forn i en ser freda ens hauria de baixar la temperatura a
uns 180ºC, sense ventilador.
Després de 18 minuts, ja cuits,
els traurem.
Tindrem una altre cosa per un bon esmorzar o berenar, amb un bon tall de xocolata o un bombó.
Quins panets tan macos!
ResponEliminaPer cert, lo del llibre aquest digital m'ha agradat molt! està molt ben explicat!!!
Un petó Ramón.
No els coneixia aquets panets, Ramon. Quan els he vist he pensat que eren brioxos. Han d'estar molt bons per esmorzar, sobretot demà amb una xocolata desfeta!!!!
ResponEliminaPreciosos, boníssims...i les teves mans d´or! Recepta apuntada.
ResponEliminaOhh Ramon quins panets més bons !! Probaré de fer-los.
ResponEliminapetons
Quina tentació...!!! Per començar i n acabar...
ResponEliminaPetonets.
bonissim amb pernil dolç, salat, fuet.....t'han quedat fantàstics!! s'assemblen als que em menjava jo quan era petita! petons
ResponEliminaSort que acabo de berenar perquè si no, em faries venir una ganaaaaaaa...
ResponEliminanyam,nyam!!!ara meteix me'n manjaria un. Quina pinta més bona
ResponElimina