Modificada
(29-12-2016)
Aquí tenim la massa de brioix sense
gluten. És molt diferent de l'altra, costa una mica més a l'hora de
treballar-la i no té tanta força. Ara bé, crec que val molt la
pena dedicar-hi una estona i fer-la perquè després podrem fer
moltes coses. És la primera vegada que la faig i penso que pot anar
molt bé.
Com sempre, penseu de posar tots els
ingredients ben situats sobre la taula, perquè com podeu imaginar,
si te'n deixes algun, ja las fotuda.
Amb les proporcions d'aquesta recepta
sortirà un pes d'aproximadament 790 g.
Ingredients:
1 = 150 g de MIX B MIX PAN (preparat per pa
sense gluten.)
2 = 120 g d'aigua.
3 = 12 g de llevat (Levital) sense gluten.
Aquestes proporcions es poden
multiplicar o dividir proporcionalment segons si volem fer-ne més o
menys.
1º Elaboració:
nº 1 Per començar es posa el preparat
per pa, el llevat esmicolat a l'amassadora, i també es tira l'aigua
de mica amb mica.
nº 2 Es treballa la pasta a velocitat
lenta uns 4 minuts (com que hi ha poca quantitat de preparat de pa,
he posat aquesta pala d'amassar planera i és molt ràpid de fer). Si
ho fem a mà són uns 10 minuts.
nº 3 Quan estigui ben amassat, es posa
sobre la fusta de treball empolsinada amb el preparat per pa.
nº 4 S'aixafa amb les mans.
nº 5 Doblegant els costats cap al mig.
nº 6 I li donarem forma rodona.
nº 7 Es posa la massa en un bol (unes
tres vegades més gros que la massa) empolsinat amb una mica de
preparat per pa, es tapa amb un plat i es deixa reposar a la nevera
durant unes 10 hores. Més o menys. Si es vol amassar a mà, mireu la
pasta de brioix.
Ingredients:
2º Elaboració:
1 = 250 g de MIX B MIX PAN (Preparat per a
pa sense gluten)
2 = 80 g de sucre.
3 = 40 g de greix de porc.
4 = 2 ous
5 = 10 g de llevat (Levital ) sense gluten.
6 = 1 llimona rascada.
7 = 2 g de sal (1/2 cullereta)
Si cal s'hi afegeix una mica d'aigua.
Si cal s'hi afegeix una mica d'aigua.
2º Elaboració:
nº 1 Es posa en el bol, el sucre ,els
ous, el greix de porc, la llimona rascada, el llevat
esmicolat i la sal.
nº 2 I es barregen amb un batedor de
mà.
nº 3 Es posa a la l'amassadora.
nº 4 Shi afegeix de mica en mica la
farina.
nº 5 1º elaboració, després de 10
hores.
nº 6 Als tres minuts hi afegim la
massa que tenim del dia abans.
nº 7 Als 5 minuts s'hi posa una mica
d'oli de oliva.
nº 8 Es treballa a velocitat lenta uns
6 minuts fins que quedi uniforme.
nº 1 Quan la pasta està ben fina es posa sobre la fusta de treball, untada amb una mica d'oli.
nº 2 S'aixafa amb les mans.
nº 3 Doblegant els costats cap al mig.
nº 4 I li donarem forma rodona i la
posarem en un bol untat amb una mica d'oli.
nº 5 Es deixa reposar uns 30 minuts
dintre el forn a 30ºC, per a que no li toqui el aire. Si es vol
amassar a mà, mireu la pasta de brioix.
nº 6 Als 15 minuts la tornem a aixafar
amb les mans.
nº 7 Doblegant els costats cap el mig.
nº 8 Ho farem unes tres vegades, sense
por de fer-li mal. Doblegar-lo és el secret per a que quedi esponjós
i al coure no s'aplani (aixafar la massa vol dir funyir-la).
nº 9 Es torna a posar en el bol.
nº 10 I aquest altra vegada en el
forn, de manera que reposi els 15 minuts restants.
nº 11 La posem sobre la fusta de
treball i ja la tenim ha punt per tallar-la a trossets i poder fer un
munt de dolços.
Els celiacs estaran super contents! m'encanta com t'ha quedat! pteons
ResponEliminaHola Ramon magnífic, ja tinc ganes de veure el resultat. Nosaltres varem comprar la farina per provar-ho per un familiar i per un motiu o un altre no ho hem fet encara.
ResponEliminaBon Sant Jordi!
Adorei a postagem, principalmente porque irá beneficiar todos os celíacos... Este pão parece ter ficado muito bom :0)
ResponEliminaBeijos Márcia (Brasil - Rio de Janeiro)
http://decolherpracolher.blogspot.com
Está molt be la recepta, per la gen amb aquet problema anirá genial....petons.
ResponElimina